Ples žďárské Střední školy obchodní a služeb podpořil Eliščin nový pokojíček

Dražba ručně vyráběného dřevěného motýlka od Adama Němce ze Žďáru nad Sázavou se stala důležitou součástí 34. studentského plesu Střední školy obchodní a služeb ve Žďáře nad Sázavou.

uniweb weby

Výtěžek této dobročinné aktivity se organizátor plesu pan Filip Šustr společně s dalšími získanými penězi v celkové výši 17 060 korun rozhodl věnovat pro dobrou věc, a to na vybavení pokojíčku pro devítiletou Elišku, které lékaři diagnostikovali po narození středně těžkou mentální retardaci.

„Letošní ples obchodní školy jsme chtěli uspořádat v jiném duchu a s kamarádem Adamem nás napadlo, že bychom mohli určitou dobročinnou formou pomoci někomu, kdo to potřebuje. Do programu plesu jsme tedy zařadili dražbu dřevěného společenského motýlka, kterého Adam vytvořil, a kterého se podařilo vydražit za 6 300 korun. K těmto penězům jsme s přáteli přidali ještě pár korun, aby se Eliška měla lépe. Jsem moc rád, že jsme mohli malé Elišce pomoci a doufám, že budeme alespoň malou inspirací pro další,“ říká Filip Šustr, organizátor akce.

Eliška, která žije s maminkou sama, se nedávno přestěhovala do většího bytu, kde konečně bude mít vlastní pokoj. I při náročné péči o dceru dochází maminka do zaměstnání, je však limitována potřebami dítěte. Může tedy pracovat pouze na zkrácený úvazek. Jejich finanční možnosti jsou tak velmi omezené a neumožňují pokrýt všechny potřeby dítěte s postižením. Do rodiny pravidelně dochází pracovnice Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi. Toto zařízení spadá pod Oblastní charitu Žďár nad Sázavou.

Dojemné setkání Elišky, její maminky, pořadatelů této dobročinné akce a zástupců žďárské Charity se uskutečnilo ve čtvrtek 16. února v prostorách Oblastní charity Ždár nad Sázavou. 

„Díky této nádherné částce bude možné dovybavit pokojíček a koupit to, co je nezbytné, aby Eliška mohla prožívat spokojené dětství. Je příjemné setkávat se s lidmi, kterým nejsou lhostejné osudy druhých a jsou ochotní vložit vlastní nápady, tvůrčí energii a čas do organizace dobročinné akce. Rovněž děkujeme všem, kteří podpořili Eliščino budoucí domácí království,“ vzkazuje všem Jana Kincová, zástupkyně ředitelky žďárské Charity.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy