Po havárii v Brodě si šli na pivo

Policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod vyjížděli v sobotu 4. března kolem půl šesté ráno k dopravní nehodě, která se stala v Havlíčkově Brodě mezi Humpoleckou licí a Šmolovami.

uniweb weby

Policisté po příjezdu na místo zjistili, že osobní vůz Mitsubishi projížděl po silnici I/34 Humpoleckou ulicí ve směru od centra města na Šmolovy. „Po projetí mírné levotočivé zatáčky vyjel řidič vpravo na odstavný pruh silnice, pokračoval na chodník, kde narazil do sloupu veřejného osvětlení. Po nárazu do sloupu narazilo auto do zaparkovaného vozu Škoda Fabia v odstavném pruhu. Při dopravní nehodě se nikdo nezranil. Řidič společně se spolujezdcem z vozu Mitsubishi krátce po dopravní nehodě z místa odešli do centra Havlíčkova Brodu. Vzhledem k tomu, že po příjezdu hlídky na místo nehody se posádka vozu v místě havárie nenacházela, začali policisté po ní v okolí pátrat.  
Policistům se podařilo vypátrat po zhruba půl hodině posádku auta v ulici Na Losích. Jednalo se o dva muže, kteří zde popíjeli pivo. Policisté zjistili, kdo v danou dobu vůz řídil. U devatenáctiletého řidiče odhalila dechová zkouška 1,23 promile alkoholu v dechu. Opakovaná dechová zkouška  byla také pozitivní - 1,26 promile alkoholu v dechu. K výsledkům dechových zkoušek řidič uvedl, že alkohol požil až po dopravní nehodě. Řidiče policisté vyzvali, aby se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s opakovaným odběrem krve v Nemocnici v Havlíčkově Brodě. Tři dechové zkoušky na alkohol se spolujezdcem ukázaly 1,05 - 0,94 promile alkoholu v dechu,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda v celkové výši  130 000 korun. Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 05.03.2017 14:17




0 +
 

Hlavní zprávy