Pochod Jarní Vysočinou už tento víkend!

O víkendu 23.-25. března se uskuteční 38. ročník turistického pochodu Jarní Vysočinou, který pořádá náš odbor KČT Havlíček Havlíčkův Brod. Letošní ročník jsme věnovali odkazu Karla Havlíčka Borovského a rádi bychom návštěvníky turistické akce přivedli do všech významných „havlíčkovských“ míst v regionu.

uniweb weby

Abychom dokázali všechna čtyři místa během jediné akce propojit, požádali jsme dotčená města a obce o pomoc a spolupráci. Naši prosbu nikde neodmítli a navíc se k našim plánům postavili velmi iniciativně. A tak poprvé v historii bude mít náš pochod čtyři volitelná místa startu a cíle - v Havlíčkově Brodě, Havlíčkově Borové, Přibyslavi a ve Velké Losenici

Hlavním turistickým dnem je sobota, kdy bude celý region doslovně na nohou. Očekáváme několik stovek účastníků z celé republiky i ze zahraničí (pochod je zařazený do mezinárodního turistického kalendáře) a nabídneme jim účast na trasách od deseti do šedesáti kilometrů. K dispozici budou čtyři otevřená informační centra, dvě muzea a šest míst k občerstvení. 

Myslíme nejen na zkušené pochodníky, ale míříme i na místní turisty a potenciální zájemce o turistiku, kteří by si rádi atmosféru pochodů vyzkoušeli. Pochod, to nejsou žádné závody a soutěžení o medaile, to je především radost z pohybu, odpočinek v přírodě a radost z překonávání přirozené lidské lenosti. Každý účastník na každém ze startovních míst dostane možnost výběru z několika variant a záleží jen na něm, jak si věří a jakou délku trasy zvolí. Pro pohodovou procházku doporučujeme okruhové trasy v základní délce deseti kilometrů, které jsou vhodné především pro nováčky, rodiny s dětmi a seniory.

No a komu by sobotní příděl kilometrů nestačil, může se s námi vydat z Havlíčkova Brodu také v neděli na trasách deset až třicet kilometrů. Nedělní start otvíráme v osm hodin.

Celý víkend budeme cestovat s naším tematickým turistickým odznakem TTO Havlíček, který budeme nabízet na startu. V cíli pak každý účastník pochodu obdrží diplom s potvrzením ušlapaných kilometrů a malou pozornost v podobě turistické vizitky pochodu, kterou není možné koupit a lze ji získat právě jen za účast. Bude možné zakoupit i další suvenýry, které se vážou k turistice a k našemu regionu. 

Informace o pochodu aktualizujeme každý den na internetových stránkách. Tady turisté naleznou podrobné propozice pochodu, popisy tras, mapy a další zajímavé informace o naší činnosti. Těšíme se se všemi na viděnou a věříme, že se vám s námi bude na připravených cestách líbit. Šťastnou cestu… a zdrávi došli!

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy