Policie pátrá po zlodějích z Dolního Města a Velkého Meziříčí

Zatím neznámý pachatel se v době od konce dubna do soboty 20. května vloupal do rekreační chalupy v Dolním Městě na Havlíčkobrodsku, kde mimo jiné ukradl varnou konvici nebo nádobí a majiteli způsobil škodu přes pět tisíc korun.

uniweb weby

Policisté místo ohledali, zajistili stopy a po pachateli pátrají. V případě dopadení a uznání viny mu hrozí až tříleté vězení. 

Druhý podobný případ řeší policisté ve Velkém Meziříčí. Konkrétně na ulici Záviškova se neznámý pachatel v době od 5. května do středy 24. května vloupal do dvou garáží a ukradl úhlovou brusku. Za způsobenou škodu hrozí pachateli až dva roky za mřížemi. 

V této souvislosti policisté majitelům rekreačních objektů doporučují, aby si v nich nezanechávali v době nepřítomnosti cenné věci. Je vhodné objekt zabezpečit elektronickým zabezpečením a mechanickými zábrannými prostředky, jako jsou například bezpečnostní zámkový systém, mříže nebo uzamykatelné okenice. „Nejčastějším cílem jsou v rekreačním objektu zahradní nářadí, motorové pily, elektronika, kuchyňské nádobí, rybářské potřeby, starožitnosti, oblečení, potraviny a alkoholické nápoje,“ informovala krajská policejní mluvčí Stanislava Miláčková s tím, že pokud dojde k vloupání do rekreačního objektu, je důležité, aby majitel nevstupoval dovnitř a tuto věc neprodleně oznámil policii. Vhodné je pořídit si fotodokumentaci cenných věcí, policisté ji mohou následně využít při pátrání a identifikaci odcizených věcí.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
26.05.2017 16:21




0 +
 

Hlavní zprávy