Policisté hledají pachatele loupeže v Jihlavě

Jihlavští policisté prověřují v současnosti krádež, ke které došlo v prodejně jihlavského obchodního centra. Policisté pátrají po pachateli, který při směňování peněz využil nestřeženého okamžiku a odcizil čtyři tisíce korun. Žádají veřejnost o pomoc.

uniweb weby

„Ke krádeži došlo v pátek 5. ledna v prodejně obchodního centra v Hradební ulici v Jihlavě. Do obchodu přišel kolem půl sedmé večer muž, který měl na sobě oblečenou tmavou bundu a na hlavě šedou zimní čepici se vzorem. Chvíli v prostoru prodejny chodil a pak zamířil k pultu. Zaplatil za zakoupené zboží a požádal zaměstnance o rozměnění peněz. Prodavač mu vyhověl, muž ale po první směně požadoval další a záměrně rozptyloval jeho pozornost. Když zaměstnanec obchodu odložil čtyři tisícové bankovky stranou na pult a další přepočítával, muž situace ihned využil a peníze nepozorovaně odcizil. Poté ještě chvíli pokračoval v manipulaci s bankovkami a komunikaci s prodavačem, poté vše ukončil a odešel z prodejny i s odcizenými penězi. 

Zaměstnanec obchodu začal mít po odchodu muže pochybnosti, které následně potvrdila kontrola finanční hotovosti v pokladně. Krádež byla poté oznámena policii. Případ začali policisté prověřovat. Provedli šetření, zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže, dále shromáždili všechny získané poznatky a vyhodnotili také záznam z kamery, která podezřelého muže při krádeži zachytila,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté žádají osoby, které podezřelého muže na kamerovém záznamu znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází nebo pohybuje, aby se přihlásily na tísňové lince 158. 

„Policisté by v zájmu probíhajícího prověřování uvítali ještě informace k totožnosti muže, který byl v prodejně v době, kdy ke krádeži došlo (zachycen je na fotografiích). Do obchodu vešel ve stejnou dobu jako pachatel a zůstal stát u vchodu, kde komunikoval s druhou zaměstnankyní, a po odchodu podezřelého rovněž z prodejny odešel. Tento muž by mohl poskytnout důležité informace směřující k objasnění případu, proto policisté žádají občany, kteří ho poznají, aby se rovněž přihlásili na lince 158,“ dodala Jana Kroutilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 24.01.2018 08:04
Video




0 +
 

Hlavní zprávy