Policisté na Vysočině se o víkendu zaměřili na podnapilé řidiče

V noci z pátku 23. února na sobotu 24. února se uskutečnila na Jihlavsku mimořádná dopravně bezpečnostní akce, zaměřená zejména na kontrolu řidičů pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných a psychotropních látek. Policisté zjistili celkem 32 porušení právních předpisů.

uniweb weby

„V obci Cejle kontrolovali policisté v pátek večer kolem dvaadvacáté hodiny osobní auto Renault Megane, které řídil šestadvacetiletý muž z Jihlavska.  Při kontrole se řidič nadýchal 1,45 promile alkoholu v dechu. Pozitivní byly také opakované dechové zkoušky - 1,29 a 1,55 promile alkoholu v dechu. Řidič se podrobil lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu ve zdravotnickém zařízení. Policisté řidiči zakázali další jízdu a na místě mu zadrželi řidičský průkaz,“ přiblížila jeden z případů Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Dvacetiletého řidiče osobního vozu Škoda Octavia kontrolovali policisté z jihlavského obvodního oddělení v sobotu 24. února před jednou hodinou ranní na ulici Pod Příkopem v Jihlavě. „Policisté dechovou zkouškou naměřili 1,41 promile alkoholu v dechu. Pozitivní byly také opakované dechové zkoušky – 1,34 a 1,19 promile alkoholu v dechu. Řidič se poté podrobil odběru krve ve zdravotnickém zařízení. Policisté na místě řidiči zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. V obou případech policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky,“ dodala tisková mluvčí. 

Akce s podobným zaměřením budou pokračovat i na jiných místech Vysočiny. „Důvodem je neustále narůstající počet dopravních nehod, které zaviní řidiči pod vlivem alkoholu, a také narůstající počet zjištěných případů, kdy za volant usedne podnapilý řidič. Žádnou výjimkou přitom nejsou alarmující případy, kdy policisté zjistí, že hladina alkoholu v dechu řidiče přesahuje dvě promile alkoholu, výjimkou nejsou přitom ani hodnoty ještě vyšší,“ uzavřela Dana Čírtková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 26.02.2018 09:28




0 +
 

Hlavní zprávy