Policisté na Vysočině vloni pátrali po 875 osobách, část z nich se stále pohřešuje

V současnosti pátrají policisté na Vysočině po 175 lidech, osmnáct z nich pohřešovaných, devatenáct nenastoupilo výkon trestu odnětí svobody a 23 pátrání je po dětech se soudně nařízenou ústavní výchovou. Ve třiceti případech policisté pátrají po pobytu osoby. Zbývající hledají policisté na základě soudně vydaných příkazů k zatčení nebo souhlasů se zadržením osoby podezřelé.

uniweb weby

„Vloni policisté na Vysočině vyhlásili celkem 875 pátrání, což bylo o 112 méně ve srovnání s rokem 2016. Z tohoto počtu se 351 pátrání týkalo dětí s nařízenou ústavní výchovou, ve 127 případech se jednalo o pohřešovanou osobu a na 99 osob byl vydán soudem příkaz k zatčení nebo příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. Loni se podařilo policistům vypátrat 618 osob,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Po některých osobách policisté z Vysočiny pátrají dlouhodobě. „V dubnu roku 2005 bylo vyhlášeno pátrání po Pavlu Vorlickém z Jihlavy, na kterého byl soudem vydán příkaz k dodání do výkonu trestu pro rozsáhlou hospodářskou trestnou činnost. Od ledna 2007 se neúspěšně pátrá po pohřešované ženě – Marii Pajerové z Lipničky nad Sázavou, která byla naposledy viděna 11. ledna 2007 ve Světlé nad Sázavou, dodala Dana Čírtková.

V současné době policisté v Kraji Vysočina pátrají po totožnosti dvou zemřelých mužů. „Policisté stále pátrají po totožnosti muže, jehož tělo bylo nalezeno 8. prosince 2005 na železniční trati v katastru Malého Beranova mezi stanicemi Malý Beranov – Luka nad Jihlavou.  Muž zemřel na následky srážky s vlakem, v době nálezu mu bylo mezi 40-50 lety, měl 160 centimetrů vysokou hubenou postavu, nosil dioptrické brýle, měl hnědé oči, hnědé vlnité vlasy a čelní pleš. 

Neznámá mrtvola muže, který zemřel násilnou smrtí, byla nalezena 10. října 2008 v katastru Kožichovic na Třebíčsku. V době nálezu mohlo být muži 20-30 let, byl vysoký 165-175 cm, měl hnědé rovné vlasy, velmi špatné - téměř neošetřované zuby. V tomto případě se podařilo vytvořit pravděpodobný portrét neznámého muže,“ uzavřela tisková mluvčí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 31.01.2018 09:59




0 +
 

Hlavní zprávy