Policisté objasnili loupežné přepadení seniorky v Lukách nad Jihlavou

Jihlavští kriminalisté dopadli pachatele loupežného přepadení seniorky, ke kterému došlo ve čtvrtek 23. února v Lukách nad Jihlavou. Pachatel na ulici přepadl a zranil ženu, kterou připravil o kabelku. Zranění přepadené seniorky si vyžádalo ošetření v nemocnici.

uniweb weby

„Přepadená čtyřiaosmdesátiletá žena šla po jedné hodině odpoledne po ulici, když k ní náhle přistoupil pachatel, který ji fyzicky napadl. Ženu povalil na zem, opakovaně ji udeřil a vzal ji kabelku, poté z místa utekl. Zraněná seniorka vyhledala po přepadení pomoc u obyvatelky obce, která přivolala zdravotnickou záchrannou službu. Zdravotníci ženu odvezli do jihlavské nemocnice. Do Luk nad Jihlavou vyjela ihned policejní hlídka obvodního oddělení Polná. Před třetí hodinou odpoledne podezřelého muže policisté vypátrali v prostředku hromadné dopravy nedaleko Náměště nad Oslavou. Mladíka důvodně podezřelého ze spáchání trestného činu zadrželi a odvezli ho na oddělení policie do Jihlavy, kde byl umístěn do policejní cely. Část věcí, o které seniorka při loupežném přepadení přišla, měl u sebe a kriminalisté je zajistili. Jedná se o mladistvého chlapce, který byl obviněn ze spáchání dvou provinění,“ uvedla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení, místo činu ohledali, zadokumentovali a zajistili stopy. „Podařilo se nám vypátrat a zajistit i další část věcí, které pachatel po loupeži odhodil,“ dodal Pavel Krčál, zástupce vedoucího oddělení obecné kriminality. 

Na základě shromážděných důkazů zahájil policejní komisař trestní stíhání mladíka z Brněnska. „Mladistvý byl obviněn ze spáchání provinění loupeže a provinění výtržnictví,“ doplnil komisař Pavel Krčál. V minulosti obviněný mladík ještě nebyl soudně trestán.

Po provedení všech nezbytných procesních úkonů byl mladistvý ze zadržení propuštěn a předán oprávněné osobě. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy