Policisté odhalili řidiče nákladních vozidel, kteří manipulovali s tachografem

Tento týden odhalili policisté dálničního oddělení Velký Beranov na dálnici dva řidiče nákladních vozidel, kteří manipulovali s tachografem. Oba cizinci dostali blokovou pokutu a provozovatelům přepravy, v jejichž vozidlech bylo zařízení umožňující manipulaci s tachografem nainstalováno, uložili policisté kauci sto tisíc korun, kterou řidiči na místě zaplatili.

uniweb weby

 Prvního řidiče zastavili policisté v pondělí 24. října po deváté hodině dopoledne na dálnici D1 na odpočívadle kilometru 111. „Třicetiletý muž turecké státní příslušnosti jel s nákladním vozidlem ve směru na Prahu. Při prováděné kontrole záznamů z karty řidiče jsme zjistili, že řidič jel po dálnici, ačkoli zařízení v tu dobu zaznamenávalo přestávku. Na tachografu chyběla data od ranních hodin, protože v nákladním vozidle bylo zařízení umožňující manipulaci s tachografem,“ uvedla tisková mluvčí krajské policie Jana Kroutilová.

Další podobný případ odhalili strážci zákona na stejném místě v úterý 25. října před desátou hodinou dopoledne. Zastavili nákladní soupravu s návěsem. Řidičem byl jednačtyřicetiletý muž ze Slovenska, který cestoval do Německa. Při kontrole tachografu policisté zjistili údaje, které neodpovídaly skutečnosti, provedeným šetřením odhalili, že také v tomto vozidle je zařízení umožňující manipulaci s tachografem. Část zařízení zajistili.

Policisté provedli v obou případech šetření, dechové zkoušky byly u řidičů negativní. Oba cizinci se v souvislosti s manipulací s tachografem dopustili přestupku, za který jim policisté uložili blokové pokuty. „Co se týče podezření na správní delikt ze strany provozovatelů přepravy za instalaci zařízení ve vozidle, rozhodli jsme o uložení kauce ve výši sto tisíc korun, vzniklo totiž důvodné podezření, že by se mohli vyhýbat správnímu řízení v České republice. Kauci oba řidiči na místě složili, stejně tak zaplatili uložené pokuty,“ doplnila Jana Kroutilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
28.10.2016 08:08




0 +
 

Hlavní zprávy