Policisté žádají svědky krádeže o pomoc

Jihlavští policisté se obracejí na obyvatele Jihlavy s žádostí o spolupráci při prověřování případu, ke kterému došlo v říjnu v jihlavském obchodním domě. Při placení u pokladny ztratila žena svoji peněženku, další zákaznice obchodu si ji vzala a místo toho, aby ji majitelce vrátila, peněženku si nechala. Podezřelou ženu zachytily kamery a policisté žádají veřejnost, aby pomohla při jejím vypátrání.

uniweb weby

K události došlo v úterý 17. října v obchodním domě v Havlíčkově ulici. „Kolem desáté hodiny dopoledne byla u pokladny žena a platila za svůj nákup. Poté si uložila svoji peněženku do kabelky, kterou si zavěsila na rameno a při prudším pohybu jí peněženka vypadla na podlahu, čehož si její majitelka nevšimla. Situaci, která nastala, zaznamenala ale žena, která stála kousek za ní, když majitelka peněženky odešla, zaplatila za svůj nákup a poté opatrně peněženku z podlahy sebrala. Poté šla z obchodu stejným směrem jako předtím majitelka peněženky, cestou peněženku otevřela, podívala se dovnitř, poté se otočila a pokračovala v chůzi opačným směrem. 

Když okradená žena následně zjistila, že svoji peněženku nemá, do obchodního domu se vrátila, peněženka už ale byla pryč a případ byl oznámen policii. Žena měla v peněžence uloženou větší finanční částku a vznikla jí celková škoda necelých třicet tisíc korun,“ popsala případ policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté zajistili a vyhodnotili také záznamy z kamer v obchodním domě a zjistili, že peněženku vzala žena, po které v současné době pátrají. „Žádáme občany, kteří ženu na kamerovém záznamu znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala tisková mluvčí s tím, že policisté vyzývají k větší obezřetnosti s ohledem k blížícímu se období Vánoc. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 13.11.2017 14:19
Video




0 +
 

Hlavní zprávy