Polná chce novou městskou tělocvičnu

Město Polná hledá dodavatele na výstavbu městské tělocvičny, která by v průběhu letošního a příštího rou měla vyrůst při ZŠ Poděbradova. Město kalkuluje s náklady do výše bezmála 42 miliónů korun. Nová moderní tělocvična má nahradit stávající prostory na Kateřinově a v areálu DDM Polná, které už nevyhovují.

uniweb weby

Stávající tělocvičny na Kateřinově i v areálu DDM Polná neodpovídají současným potřebám hlavně s ohledem na kapacitu šaten a sociálního zařízení. „Místní sportovní kluby, ale také spolky nebo i sportovci z řad veřejnosti by nové moderní zázemí uvítali. Účastní se nejrůznějších sportovních soutěží a utkání a z důvodu chybějící odpovídající tělocvičny jsou aktuálně omezení v možnosti tréninku i přípravy na různé úrovně soutěží,“ argumentuje potřebou nové městské tělocvičny starosta Polné Jindřich Skočdopole. Město pro stavbu využije projektovou dokumentaci, která byla původně určená pro stavbu školní tělocvičny ZŠ Polná, ale nakonec se nerealizovala.

Jakmile město vysoutěží stavebního dodavatele, má v plánu začít s výstavbou v květnu letošního roku, tělocvična pak má být kompletně hotová do závěru června příštího roku. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy