Pomoc pro havlíčkobrodskou Charitu od dm drogerie markt

Hned trojnásobnou pomoc přinesla v letošním roce společnost dm drogerie markt Oblastní charitě Havlíčkův Brod. V rámci iniciativy Společně věnovala do běžného provozu čisticí prostředky v hodnotě 7 070 korun a finanční dar ve výši 32 930 korun na nákup pedigu a potřebného příslušenství pro Sociálně terapeutickou dílnu v Ledči nad Sázavou.

uniweb weby

Navíc se v rámci firemního dobrovolnictví pracovnice havlíčkobrodské filiálky zapojily do tvoření vánočních přání. 

Spolupráce mezi dm drogerií markt a havlíčkobrodskou Charitou trvá od loňského podzimu, kdy pracovnice jako dobrovolnice pomohly s úklidem charitních prostor po malování. Tentokrát si celkem sedm šikovných dam včetně vedoucí prodejny Markéty Polákové vyzkoušelo vyšívání vánočních přání. „Nápad se jim hned na začátku líbil, ale trošku se obávaly, že to pro ně bude příliš složité. Zvládly to však bravurně. Společnými silami jsme během dvou dopolední daly dohromady krásných třiatřicet přání,“ zhodnotila výpomoc pracovnic havlíčkobrodské prodejny dm Lenka Hložková z humpoleckého Střediska charitní pomoci (známého jako Šatník), která pro ně úkol nachystala. Vánoční přání, na jejichž výrobě se podílely jak firemní dobrovolnice, tak i zaměstnankyně Střediska charitní pomoci, které před nástupem do Šatníku vzhledem ke zdravotnímu nebo sociální hendikepu jen stěží hledaly vhodnou práci, budou k dostání na nejrůznějších vánočních jarmarcích a výstavách, přičemž výtěžek opět podpoří činnost Oblastní charity Havlíčkův Brod. 

Společné tvoření také otevřelo prostor k diskuzi a zvýšení informovanosti o působení havlíčkobrodské Charity. „Měla jsem možnost blíže představit náš Šatník a zároveň například vysvětlit, že v Charitě je možné dle individuální domluvy zaměstnat na zkrácený úvazek maminky s malými dětmi, což dámy vnímaly jako velice pozitivní,“ zmínila Lenka Hložková.  

Vedle dobrovolnické pomoci se s velkým ohlasem setkala i pomoc materiální a finanční. „Finanční dar pro naši Sociálně terapeutickou dílnu na nákup pedigu a pomůcek k práci s ním přišel doslova jako na zavolanou. Uživatelé s lehkým a středně těžkým postižením, kteří díky práci v dílně mají možnost udržovat a rozvíjet své pracovní dovednosti i návyky a přitom si připadat užiteční, si totiž pletení nejrůznějších ošatek, košíků či dekorací z pedigu zamilovali. Přírodní materiál je ale finančně náročný,“ uvedla ředitelka Oblastní charity Havlíčkův Brod Bc. Anna Blažková. Její slova potvrdila i vedoucí dílny Jana Koubková, DiS. „Z daru máme obrovskou radost. Díky němu můžeme zakoupit nejen pedig na další pletení, ale také například tolik vytouženou pilku, která nám ulehčí spoustu času a práce,“ poděkovala Jana Koubková. 

Značnou pomoc znamená i dar v podobě dezinfekčních a čistících přípravků. „Bez nich se každodenní chod našich služeb neobejde. Myslím, že mohu říct, že nám Mikuláš z dm drogerie markt nadělil opravdu praktický a užitečný dárek,“ usmála se ředitelka havlíčkobrodské Charity. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy