Poslední květnovou středu se rozsvítí Lannerův dům v Telči zeleně

Sídlo územního odborného pracoviště Národního památkového ústavu Lannerův dům v Telči se poslední květnovou středu rozsvítí zeleně. Památkáři nasvícením podpoří Světový den roztroušené sklerózy.

uniweb weby

Jako výraz solidarity a účasti s lidmi, kteří trpí touto nemocí, se po celém světě řada veřejných i soukromých budov rozsvěcuje na den roztroušené sklerózy zelenými světly. Činí tak i Národní památkový ústav, územní odborné pracoviště v Telči a touto akcí podporuje osvětu a vyjadřuje solidaritu s lidmi s touto chorobou, kteří žijí mezi námi.

Den Roztroušené sklerózy je vyhlášen vždy na poslední středu v květnu. Zelená barva je barvou naděje pro pacienty s roztroušenou sklerózou. Národní památkový ústav ještě počítá s nasvícením státního hradu Karlštejn, státních zámků Konopiště a Hradec nad Moravicí a kostela sv. Floriána v Krásném Březně zeleným světlem.

Roztroušená skleróza je zákeřná nevyléčitelná nemoc, kterou však lze léčit a potlačovat její příznaky. Roztroušená skleróza je chronické zánětlivé onemocnění napadající centrální nervový systém, což ztěžuje řízení řady funkcí. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy