Potravinová banka Vysočina: Jídlo, které by se vyhodilo rozdává organizacím i jednotlivcům

Pomáhá s odstraněním chudoby a hladu, předchází plýtvání potravinami. Potravinová banka Vysočina v Ledči nad Sázavou, založená Nadací Ičky a Jindřicha Waldesových, spolu s Oblastní charitou Havlíčkův Brod a společností Háta, Potravinová banka Vysočina, plní své poslání od roku 2013.

uniweb weby

„Zdarma shromažďujeme potraviny, skladujeme je a rozdělujeme potravinovou pomoc organizacím, které poskytují služby v oblasti řešení chudoby, či sociálního vyloučení. Tyto, většinou neziskové organizace, pak potraviny přerozdělují mezi potřebné. V roce 2016 jsme distribuovali 21 tun potravin za 1,2 milionu korun. Pomohli jsme tak více jak 200 rodinám a bezmála 6 tisícům jednotlivců“, shrnula Eva Šilhanová, skladnice Potravinové banky Vysočina.

V současné době má Potravinová banka Vysočina 18 stálých odběratelů, jak z řad obcí a měst, k nimž patří například i Město Ledeč nad Sázavou, tak z řad neziskových organizací. Kompletní seznam odběratelů najdete na webových stránkách: www.potravinovabanka.cz/pb-vysocina/.

„Co se týká plánů do budoucna, chtěli bychom se více dostat do povědomí lidí, seznámit veřejnost s tím, jak potravinové banky fungují a co to vlastně potravinová banka je. V současné době pracujeme na projektu, který jsme nazvali „Aukce Potravinové banky Vysočina.“ Chceme oslovit osobnosti z oblasti kultury a sportu, ale také podnikatele s nabídkou, zda by věnovali nějakou svoji věc, která by lidem mohla udělat radost a kterou bychom mohli vydražit. Z výtěžku pořídíme paletový vozík, který nám výrazně usnadní manipulaci s potravinami“, řekl Miroslav Krajcigr, předseda Potravinové banky Vysočina. K aukci se připravuje web, kde budou postupně přibývat další podrobnosti www.aukcepbv.wz.cz.

„Závěrem bychom rádi poděkovali všem, kteří nás podporují a pomáhají nám. Díky Vám, že pomáháte s námi“, uzavřel Miroslav Krajcigr, předseda Potravinové banky Vysočina.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy