Pouť ve Žďáře nad Sázavou omezí dopravu v centru města

Uzavřená parkoviště u Sport-Baru a vedle nové silnice na Klafar na ulici Libušínská, částečné uzavírky ulic Libušínská, Sázavská a Jungmannova a odkloněná městská hromadná doprava vedoucí Libušínskou a ulicí Dolní. To jsou omezení, která přinese tradiční žďárská pouť od úterý 9. do pondělí 15. května.

uniweb weby

Motoristé budou moci v této době využít parkoviště u Domu kultury nebo centrální parkoviště. Parkování bude možné i na ulici z Libušína na Klafar, která bude o pouti neprůjezdná, ale pro chodce průchozí zůstane. Nákladní auta pak budou mít zákaz vjezdu do ulice Šípková a do částí ulic Libušínská a Studentská.

Omezení se dotkne i městské hromadné dopravy. Od 8. Května od 20.15 do 15. Května včetně bude zrušená zastávka MHD Libušínská, kterou pro linky č. 4A, 4B a DC nahradí zastávky Wonkova nebo Žižkova, pro spoje č. 1, 7, 9, 11 a 21, 25, 29 linky č. 5 můžou cestující využít zastávku MHD Havlíčkovo náměstí.

Uzavírky místních komunikací od 9. května do 15. května:

  • Ulice Libušínská v úseku od křižovatky s ulicí Dolní a Jungmannové (u „forda“) po mostek přes tok Staviště (u č.or. 46) – délka uzavírky cca 150 m

  • Ulice Sázavská v úseku od křižovatky s ulicí Libušínská (v místě dřívějšího DDH) směrem k mostu přes řeku Sázavu na cca úroveň sportovní haly – délka uzavírky cca 60 m

  • Ulice Jungmannova – místní komunikace v úseku od silnice I/37 k zimnímu stadionu – délka uzavírky cca 120 m.

Navržená trasa objížďky:

po silnici I/37 a I/19 – ulicemi Jungmannova, Dolní, Žižkova a Brodská a po místních komunikacích – ulicemi Libušínská, Revoluční, Libická, Sázavská, Uhlířská a Okružní horní ve Žďáře nad Sázavou; objížďka bez značení s využitím místní znalosti.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy