Poznáte muže, který kradl v Třebíči?

Třebíčští policisté pátrají po pachateli krádeží v obchodech v Třebíči, a proto se obracejí na svědky s žádostí o spolupráci. Pachatel se při krádežích zaměřil na prodejny s drogistickým zbožím a škoda, kterou způsobil, přesáhla pět tisíc korun. Hledají muže, kterého zachytily při pohybu po prodejní ploše kamery, jeho totožnost by v zájmu objasnění případu potřebovali zjistit.

uniweb weby

„Trestný čin spáchal mladý muž v úterý 20. února v Třebíči. Po čtvrté hodině odpoledne přišel pachatel do obchodního domu ve Znojemské ulici, kde v prodejně odcizil elektrický zubní kartáček, který schoval pod bundu. Prostorem pokladen poté prošel, aniž by za zboží zaplatil. Z obchodního domu pachatel odešel a přibližně po dvaceti minutách se dopustil další krádeže v obchodě v části Nové Dvory. V této prodejně odcizil náhradní hlavice k elektrickým zubním kartáčkům. Zboží si schoval pod bundu a opět odešel bez zaplacení. Krádež byla v obou případech odhalena až následně, vznikla při nich celková škoda přes pět tisíc korun. 

Do stejné prodejny v části Nové Dvory pachatel přišel ještě o tři dny později v pátek 23. února kolem čtvrté hodiny odpoledne. Odcizil parfémy v hodnotě necelé tři tisíce korun, které ukryl pod bundu. Když chtěl z obchodu odejít bez zaplacení, byl zaměstnanci prodejny zastaven a odcizené zboží vydal, poté se mu ale podařilo hbitě z místa utéct,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová. 

Policisté začali jednotlivé krádeže ihned po přijetí oznámení prověřovat. Na základě vyhodnocení kamerových záznamů policisté zjistili, že se podoba muže ve všech třech případech shoduje. „Muž je pravděpodobně ve věku kolem dvaceti let, vysoký přibližně 185 centimetrů. Měl krátké hnědé vlasy. Na sobě měl oblečenou bundu v horní části lemovanou kožešinou a rifle. Žádáme občany, kteří muže na kamerových záznamech, případně fotografiích, znají nebo mají informace o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158,“ dodala Jana Kroutilová.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy