Příchod Nového roku na Vysočině bez větších problémů

Policisté v souvislosti se silvestrovskými oslavami nezaznamenali na Vysočině žádnou mimořádnou událost. Přesto řešili s koncem roku 2016 zvýšený počet oznámení, která měli na svědomí lidé pod vlivem alkoholu.

uniweb weby

„Ve všech městech a obcích kraje proběhly oslavy v poměrně poklidné atmosféře. Nepřijali jsme žádné oznámení, které by se týkalo poranění při používání zábavní pyrotechniky ani žádné oznámení o případném požáru, který by souvisel se zábavní pyrotechnikou.
Za uplynulých čtyřiadvacet hodin přijali policisté integrovaného operačního střediska krajského policie na Vysočině celkem 98 nejrůznějších oznámení, která museli operační důstojníci řešit.
Od půlnoci se také výrazně zvýšil počet telefonátů, které měly na svědomí podnapilé osoby. Noční volání se nejčastěji týkala rušní nočního klidu  v souvislosti s používáním zábavní pyrotechniky, a také různých fyzických napadání a drobných potyček mezi podnapilými osobami. Pro službu konající policisty na integrovaném operačním středisku bývá silvestrovská služba vždy mimořádně náročná, neboť většina volajících jsou osoby pod vlivem alkoholu, které často používají vulgární výrazy, policisty také často urážejí a velice obtížně dokážou formulovat důvodu svého volání. Přesto musí policisté dokázat rychle vyhodnotit závažnost oznámení a zareagovat tak, aby nedošlo v případě ohrožení zdraví nebo životů lidí k prodlení.
V průběhu Silvestra a Nového roku policisté v našem kraji umístili na protialkoholní záchytnou stanici v Jihlavě celkem pět osob. Většinou se jednalo i případy, kdy podnapilé osoby v místě svého bydliště napadali ostatní členy domácnosti.Ti pak žádali cestou linky tísňového volání 158 od policistů, aby jim pomohli a proti podnapilé osobě zakročili.
Za uplynulých čtyřiadvacet hodin jsme dokumentovali devět dopravních nehod, které si vyžádaly jedno lehké zranění. Většinou se jednalo o střety vozidel s lesní zvěří,“ popsala oslavy konce roku a příchodu nového Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. 

Také hasiči na Vysočině prožili klidný závěr roku, zasahovali pouze u třinácti událostí, když denní průměr výjezdů se pohybuje okolo pětadvaceti. „Pětkrát v průběhu dne poskytli hasiči technickou pomoc a pětkrát zasahovali u požáru. K jedinému požáru, který zapříčinila nedbalost při manipulaci se zábavní pyrotechnikou, vyjížděli jemničtí  hasiči v odpoledních hodinách do ulice Na Předlískách v Jemnici. Požár, který poškodil vzrostlé túje u rodinného domu, za sebou zanechal škodu v předběžné výši 50 tisíc korun. I první hodiny roku 2017 se obešly bez výjezdů k vážnějším událostem,“ doplnila Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.
 
 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 01.01.2017 08:59




0 +
 

Hlavní zprávy