Projekt Krajinou domova Petra Krejčího v Jihlavě

Centrem dokumentárního filmu pořádá ve středu 9. listopadu od 17.00 v sále Edison kina Dukla v Jihlavě setkání s režisérem Petrem Krejčím, který představí svůj autorský projekt Krajinou domova.

uniweb weby

Petr Krejčí je scenárista, režisér a zakladatel společnosti Orchis film. Jeho prvním televizním projektem byl dokumentární film o rezervaci UNESCO Pálavská exotika (2014), odvysílaný v rámci cyklu Nedej se! Snímek představuje krajinu Pálavy jako ostrov jihoevropské exotiky, uvízlé na jihu Moravy. Tento obrazově výpravný a zcela netradičně pojatý přírodovědný dokument otevřel režisérovi cestu ke vzniku cyklu Krajinou domova.
Autorský projekt Krajinou domova je podle jeho autorů „vypiplaný během deseti let příprav prakticky z ničeho“. Série osmi půlhodinových filmů představuje naši krajinu tak, jak ji neznáme - v celé její výjimečnosti a pestrosti. K natáčení byly použity nejmodernější technologie včetně mistrně ovládaných dronů. Celý seriál je doprovázen původní hudbou, kterou složil Jan Maxián (působil v kapele Nightwork).
„Máme krajinu tak bohatou a pestrou, že je to skoro na hranici uvěřitelnosti. A to jde vlastně o pouhý zlomek její někdejší krásy. Pro filmaře je to obrovská výzva – natočit krajinu, kterou všichni známe, denně se v ní pohybujeme. Jde nám hlavně o pocit, který můžeme prožít, když si uvědomíme, v jak neskutečném prostoru žijeme. Je v něm radost, nadšení, okouzlení, hrdost,“ popisuje Petr Krejčí.

Rezervaci na večer zde, na emailu cdf@c-d-f.cz nebo na telefonním čísle 774 101 686
Vstupné: veřejnost - 60 Kč; členové CDF - 40 Kč.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
04.11.2016 14:51




0 +
 

Hlavní zprávy