Prosincový koncert v Třebíči

Evokace - společný koncert profesionálního mužského komorního souboru Gentlemen Singers a třebíčského sboru Musica animata se uskuteční v pátek 1. prosince v bazilice sv. Prokopa v Třebíči v 19.00 za dobrovolný příspěvek.

uniweb weby

Oblastní charita Třebíč ve spolupráci se souborem Musica animata a Římskokatolickou farností Třebíč zámek si vás dovoluje pozvat na slavnostní koncert k 25. výročí založení Oblastní charity Třebíč.

Na úvod koncertu přednese smíšený pěvecký sbor Musica animata několik motet známého britského skladatele, sira Karla Jenkinse, autora cyklu Adiemus, The Armed Man, Requiem a dalších. 

Třebíčský mnohogenerační pěvecký sbor Musica animata se po delším období produkce velkých děl klasické i soudobé hudby (J. S. Bach, G. F. Händel, A. Vivaldi, W. A. Mozart, F. X. Brixi, J. J. Ryba, J. Pavlica a další.), z nichž nejvýznamnější bylo v posledních letech provedení Händelova oratoria Mesiáš na mnoha místech naší vlasti, vrací zpět k hudbě a capella.

Vrcholem slavnostního večera bude bezesporu vystoupení souboru Gentlemen Singers, v jehož podání zazní i duchovní skladby, komponované významnými skladateli právě pro tento soubor.

Vokální soubor Gentlemen Singers z Hradce Králové je jediným profesionálním mužským oktetem v České republice, vítězem mezinárodních soutěží a pravidelným účastníkem významných festivalů od USA až po Jižní Koreu. Krom toho, že soubor od svého vzniku v roce 2003 absolvoval přes pět set koncertů ve dvaadvaceti zemích na čtyřech kontinentech a vydal šest kritikou velmi kladně ohodnocených nahrávek, každoročně v červnu pořádá festival Sborové slavnosti • Czech Choir Festival • Hradec Králové, jehož hlavním cílem je propagace české sborové hudby u nás a prostřednictvím pozvaných špičkových sborů z celé Evropy i v zahraničí.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
út 28.11.2017 13:48




0 +
 

Hlavní zprávy