V roce 2012 začali vařit v malinkém homepivovárku svá piva. Várka 50 litrů byla tak akorát, aby si postupně vyzkoušeli receptury a chutě. Chutě samozřejmě ladili jednak spolu, potom s kamarády a také s některými známými z pivovaru. Do většího pivovaru chtěli vstoupit s vyladěnými recepty.
Martin Borský po absolvování Vysoké školy vařil pivo u Bernarda ve Slušovicích. Tomáš Štefánek je projektantem ve stavebnictví. Ideální souhra těchto pánu byla předpokladem ke splnění svého snu postavit si minipivovar. „V roce 2014 začal růst náš minipivovar na papíře, abychom mohli ty nejintenzivnější přípravy zrealizovat o dva roky později. Při výběru technologie a dodavatele jsme nejvíce informací sháněli s Martinem na internetu. Ptali jsme se také v jiných pivovarech. Nemáme jediného dodavatele kompletní technologie, ale skupinu dodavatelů, kteří se na jednotlivých částech podíleli,“ řekl Tomáš Štefánek. Zní to neuvěřitelně, že minipivovar se vešel do místnosti o 36 m2. „Stavební úpravy místnosti nebyly složité. Jedna příčka se zbourala, druhá postavila, zazdilo se okno a pak už jako v koupelně odpady, obklady, dlažby, rozvody vody, plynu a elektroinstalace,“ vysvětlil postup prací Tomáš Štefánek. Vyřizování různých povolení začalo v srpnu 2016. Po srpnu se nastěhovala největší část technologie varna, spilka, ležácké tanky a potom se dořešila technologie chlazení.
V úterý 18. října 2016 nastala slavnostní událost, protože se uvařila první várka v minipivovaru Čechovka. Jednalo se o 12° ležák Zrzek. „Vaříme sedm druhů piv. Gulbrún -11° polotmavý spodně kvašený ležák, Zrzek -12° světlý spodně kvašený ležák, Mnichov -13° polotmavý spodně kvašený speciál, Karel - 14° polotmavý speciál typu Bock, Rosomák -13° tmavý spodně kvašený speciál, Šklíba -13° polotmavý svrchně kvašený speciál a Šklíba Summer -11°polotmavé svrchně kvašené pivo,“ vyjmenoval všechny druhy piva Martin Borský.
Piva se stáčí do PET lahví o objemu 1 litr. Můžete zakoupit v potravinách Čechovka - vedle pivovaru nebo v Pivní klenotnici na Žižkově ulici. Piva se stáčí na požádání do KEG sudů v objemu 20, 30 a 50 litrů. Točené pivo je k dispozici standardně v hospůdce Čechovka.
V České republice roste počet minipivovarů. „Aktuálně jich je 350. Vznikají většinou na místech zaniklých pivovarů, ale také na horských boudách,“ uzavřel prezident Českomoravského svazu minipivovarů Jan Šuráň.