První únorový víkend s biatlonem, vůní uzeného a ve znamení pololetních sportovních akcí i divadelních premiér

Vysočina Arena v Novém Městě na Moravě hostí o víkendu Biatlonové mistrovství Evropy juniorů. V centru Eden v Bystřici nad Pernštejnem pořádají Uzené slavnosti, po celé Vysočině pokračuje plesová sezóna a děti si zase zatancují na karnevalech. Herci Horáckého divadla Jihlava navíc odehrají hned dvě premiérová představení. Přinášíme tipy, kam o volném víkendu na Vysočině zajít nebo zajet.

uniweb weby

Jedničkáři do zoo

Školáci, kteří si odnesli vysvědčení se samými jedničkami, mají možnost využít volného vstupu do jihlavské zoo. Akce trvá ode dneška do neděle. Smutnit nemusejí ani ti, kteří nemají tak vzorové vysvědčení. Děti, které mají nějakou tu dvojku, mohou využít 50procentní slevy, a tak za vstup zaplatí pouze 25 korun.

Biatlonové mistrovství Evropy juniorů – Vysočina Arena Nové Město na Moravě

Už od čtvrtka se ve Vysočina Areně koná biatlonové mistrovství Evropy juniorů. V sobotu je na programu od 10.00 sprint juniorek na 7,5 km, v 13.00 odstartuje sprint juniorů. V neděli zakončí šampionát stíhací závody – v 10.00 se juniorky vydají na 10 km a v 13.00 odstartují junioři závod na 12,5 km. Medailovými nadějemi České republiky jsou Markéta Davidová a Ondřej Šantora.

Více na:
http://www.regionvysocina.cz/zpravodajstvi/krome-davidove-ma-v-novem-meste-medailove-ambice-take-santora-131708/ 

http://www.regionvysocina.cz/zpravodajstvi/do-noveho-mesta-opet-zamiri-biatloniste-131677/ 


Uzené slavnosti v centru Eden

V poznávacím parku Eden v Bystřici nad Pernštejnem pořádají o víkendu 4. a 5. února Uzené slavnosti. Návštěvníci se můžou těšit na uzenářské a zabíjačkové speciality nebo na uzené pivo v minipivovaru Eden. K vidění bude výstava uzeného kresleného humoru, kuchařská show nebo soutěž jedlíků. Centrum své brány otevírá v 9.30 a zavírá v 18.00.

Pátek 3. února

Pololetní hrátky na sněhu v Polné

Dům dětí a mládeže v Polné
připravil Pololetní hrátky na sněhu. Pokud se vydaří počasí, děti si vezmou sáňky, boby, lopaty nebo brusle a od 10.00 vyrazí ven na sníh a led nebo od 9.00 se v místní tělocvičně uskuteční turnaj ve florbale.

Turnaj ve florbale v Náměšti nad Oslavou

Tělocvična ZŠ Husova bude od 9.00 hostit velký prázdninový florbalový turnaj pro všechny hráče ze základních škol. Hrát se bude za organizace DDM Náměšť v několika kategoriích. Na vítěze čekají diplomy a sladká odměna. S sebou si vezměte sportovní obuv, florbalovou hokejku, pití a dobrou formu. 

Pololetní turnaj ve stolním tenisu v Jihlavě

Dům dětí a mládeže Brněnská v Jihlavě chce dětem připravit aktivní a sportovní prožití pololetních prázdnin. Od 9.00 se v budově domu dětí uskuteční turnaj ve stolním tenisu pro neregistrované hráče všech věkových kategorií. Startovné 40 Kč. S sebou vlastní pálku a boty se světlou, nešpinící podrážkou. 

Scénické čtení v Expozici Franta v Třebíči

Scénické čtení na motivy knihy Dagmar Šimkové „Byly jsme tam taky“, které zachycuje velmi osobní a autentické svědectví o komunistických věznicích, v nichž autorka strávila čtrnáct let. Začátek v 19.00.

Filmový maraton 2017: filmy jako zdroj odpovědí v Třebíči

Centrum volného času Hrubínka v Třebíči připravilo na první únorový víkend od pátku až do neděle filmový maraton. Každý účastník si přinese jeden film a jednu otázku, na kterou se po jeho skončení může zeptat ostatních. Uvidíme, na co při sledování filmů filmový fanoušci přijdou.

A pokračují plesové zábavy. 

Hasiči si zatancují v kulturním domě Mírovka u Havlíčkova Brodu. K tanci a poslechu bude hrát od 19.00 kapela Variace. Hasičský ples pořádají také v Sokolovně v Počátkách – od 20.00 a se skupinou Klaret. V Třebíči se uskuteční 1. ročník basketbalového plesu TJ Třebíč, a to v Domě zahrádkářů na ulici Švabinského. Celý večer bude mít pod taktovkou skupina Phoenix.  Plesat se bude i na Zámku v Polné. Ples pořádají polenští skauti, kteří na 20.00 pozvali skupinu E.M.I.L. 

Veřejné bruslení
Horácký zimní stadion v Jihlavě
, od 19.00 do 20.00 (malý zimní stadion)
Zimní stadion Pelhřimov, od 17.00 do 18.00
Zimní stadion Moravské Budějovice, od 9.00 do 10.00, 15.15 do 16.15

Sobota 4. února

Veřejné bruslení
Horácký zimní stadion v Jihlavě
, od 13.00 do 14.00 bruslení pro rodiče s dětmi (malý zimní stadion), od 19.00 do 20.00 bruslení pro veřejnost (malý zimní stadion)
Zimní stadion v Chotěboři, od 13.00 do 15.00

Zimní stadion Pelhřimov
, od 15.15 do 16.15



Výstava fotografií SVOJI v jihlavském City parku

Výstava fotografií o partnerství a rodině v různých životních etapách a situacích. Do 10. února, pořádá Centrum pro rodinu Vysočina v rámci oslav Národního týdne manželství. 

Vodnická sobota v Jihlavě

Veselé představení plné vodníků v Dětském karnevalovém divadle Ježek na ulici Jarní v Jihlavě. Program od 10.00 do 12.00.

Masopustní maškarní Jarmark ve Vladislavy

V 10.00 v městysy Vladislav vypukne Masopustní maškarní Jarmark. 

Kurz sebeobrany v Brtnici

Kurz pod vedením trenéra a zkušeného lektora Stanislava Vaňka vás naučí bránit se napadení, vylepšit fyzičku. Pořádá Komunitní centrum pro rodinu Brtnice, v sobotu od 10.00 do 11.30.

Mistrovství České republiky v Muaythai v Novém Městě na Moravě

Kulturní dům v Novém Městě na Moravě hostí Mistrovství České republiky v Thajském boxu. Začátek ve 12.00.

Masopust v Hrutově

Obce Hrutov a Brodce zvou na 3. ročník Masopustního průvodu. Průvod projde Hrutovem a Brodcemi a zakončí svou cestu v Hospůdce U Pařilů v Brodcích. Začátek ve 13.00.

Kurz líčení v Humpolci

Jak vybrat správný make-up? Jaký tvar by mělo mít obočí? Kam nanášet řasenku? Které barvy mi sedí? To a další informace získáte během sobotního kurzu líčení v Městské knihovně Humpolec od 13.00.

Dětský karneval v Kamenici nad Lipou

Zábavné odpoledne s diskotékou DJ Honzy od 13.30 ve velkém sále Kulturního domu v Kamenici nad Lipou.

Zámecký karneval v Třebíči

Čtvrtý ročník dětského karnevalu v Předzámčí. Přicestujeme na šlechtický dvůr, kam bezesporu patří šlechtičny, princezny, mniši, rytíři, princové, dvořané a také dvorní šašek. Všichni si zatančíme na tradičním zámeckém bále, vyrobíme si masku a pak bude následovat stezka odvahy pro chrabré rytíře. V Expozici Cesty časem na třebíčském Zámku budou připravené hry, soutěže i fotokoutek. Začátek programu ve 14.00. 

Dětský karneval na motivy pohádky O veliké řepě v Jihlavě

Centrum pro rodinu Vysočina připravilo na sobotu v divadle DIOD od 16.00 do 18.00 Dětský karneval na motivy pohádky O veliké řepě. Vstupenky k zakoupení pouze v předprodeji v Centru pro rodinu.

Premiéra v Horáckém divadle Jihlava: Kabaret z lágru

Od 19.00 premiéra hry Kabaret z lágru. Jde o dramatické zpracování uměleckého a životního dilematu slavného německo – židovského herce a režiséra Kurta Gerrona, který byl nucen v Terezíně na přání nacistů založit kabaret a také natočit nechvalně známý „dokumentární film“ o bezstarostném životě v terezínské pevnosti.

2. Mafiánský ples 30. let ve Velkém Meziříčí

V prostoráchJupiter clubu ve Velkém Meziříčí se představí swingová kapela Harlemania a kapela Beat Band. Živý gamble v Ruletě a Blackjacku o věcné ceny a chybět nebude ani tematický fotokoutek se stylovým vybavením. Celý večer provede moderátorská dvojice rádia Vysočina Jirka Doležal a Helena Dvořáková. Za dobový oblek 30. let welcome drink zdarma.

Městský ples pořádají v Hrotovicích ve společenském sále Sport-V-hotelu. Součástí programu taneční vystoupení žáků ZUŠ Hrotovice, módní přehlídka Pavla Dobrovolného a hrát bude Panorama Band. Dobrovolní hasiči se sejdou na plese ve víceúčelové hale Stařeč. Zahraje skupina Genetic. Začátek ve 20.00. Na sobotu připadá i Sportovní ples TATRANu. Tančit se bude v sále Kulturního domu v Krucemburku, a to od 20.00. K tanci a poslechu bude hrát hudební skupina a Variace. Kulturní dům Koněšín zase od 20.00 roztančí třetí hasičský ples. Hrát bude kapela Roman a Jarda Band.

Depeche mode revival v Jihlavě

Do Jihlavy se opět vrací kapela Depeche mode revival, která si už v Soulu vybudovala pořádnou jihlavskou základnu. Začátek v 21.00.

Neděle 5. února

Dětský karneval Pata a Mata v Polné

Junák Polná v sále Zámku v Polné pořádá už 18. ročník karnevalu. Od 14.00 pohádka, hry pro děti, tombola, občerstvení a soutěže o nej masky.

Loutková pohádka Honza a drak v Havlíčkově Brodě
Loutkové divadlo Kráťa
v Havlíčkově Brodě připravilo na neděli v sále AZ centra volného času pohádku Honza a drak. Začíná se v 15.00. 

Veřejné bruslení
Horácký zimní stadion v Jihlavě
, od 10.00 do 11.00 a od 19.00 do 20.00 (malý zimní stadion)
Zimní stadion v Telči
, od 16.00 do 17.00
Zimní stadion v Chotěboři, od 13.00 do 15.00
Zimní stadion Pelhřimov, od 15.45 do 16.45
Zimní stadion Třebíč, od 17.00 do 18.30


Pokud máte další tipy, jak si užít tento nebo i následující víkend, můžete informace zaslat na redakce@regionvysocina.cz nebo se zaregistrovat na náš portál a akce vkládat přímo na Kalendáře akcí. Pomáháme druhým, aby se o nich dozvěděli ostatní.





Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy