První zářijový víkend byl v Dukovanech nabitý akcemi

První ze série mimořádných nočních prohlídek, letní kino bratří Čadíků, loutková představení nebo turistický pochod připravila na první víkend v září Jaderná elektrárna Dukovany.

uniweb weby

První z nočních prohlídek elektrárny Dukovany začala v pátek 1. září a přehoupla se do brzkého sobotního rána. Jaderní nadšenci absolvovali čtyřhodinovou procházku jadernou elektrárnou, podívali se do prostor Infocentra, ale také do výcvikového trenažeru pro operátory, na strojovnu a do skladu kontejnerů spoužitým palivem. Už brzy ráno bylo možné se zaregistrovat opět v Infocentru na oblíbené Dukovanské stezky, které už 21 let organizuje oddíl vysokohorské turistiky TJ Spartak Třebíč. Stezky jsou vedeny vždy vokolí elektrárny, letos je zakončilo 250 účastníků v dukovanském zámečku.

Večerní program ať už pro turisty nebo širokou veřejnost byl připraven vpodobě filmů promítaných na hlavním parkovišti elektrárny. Kinematograf bratří Čadíků promítl pro 230 návštěvníků dva filmy Anděl Páně 2 a Teorie tygra. I přes chladné počasí vydrželi zájemci do půlnoci na připravených židličkách či ve svých automobilech. „Účast diváků byla i přes chladné počasí opravdu vysoká a mám velkou radost, že se díky jejich štědrosti podařilo vybrat přes 4000 korun, které poputují na konto Bariéry. Rádi sem přijedeme i vpříští léto,“ zhodnotil filmový večer v Letním kině pod věžemi Josef Čadík, provozovatel Kinematografu bratří Čadíků.

Během celého víkendu bylo také vobcích v okolí elektrárny odehráno na tři desítky loutkových představení v rámci Malého festivalu Loutky, který se letos uskutečnil už po jedenácté. Celková návštěvnost čítala více než tisícovku malých i větších diváků.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy