Pyrotechnik měl o víkendu na Vysočině rušno

Na dvou místech Vysočiny našli o víkendu nálezci vojenskou, v sobotu 18. března dopoledne u domu v Hrotovicích, v neděli 19. března v lese v katastrálním území Dolní Bobrové.

uniweb weby

„Na místo nálezu v Hrotovicích ihned vyjela policejní hlídka. Policisté zjistili, že při kopání bazénu na zahradě domu bylo v hloubce několika desítek centimetrů nalezeno množství munice. Policisté místo zabezpečili a přivolali policejního pyrotechnika, ten určil, že se jedná o malorážovou munici. Munici zajistil a odvezl k dalšímu opatření,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

V neděli dopoledne oznámil na lince tísňového volání 158 další nález muž na Žďársku „Munici nalezl muž s detektorem kovů v lese v katastrálním území Dolní Bobrové. Operační důstojník na místo ihned vyslal policejní hlídku z obvodního oddělení v Novém Městě na Moravě a oznamovatele poučil, aby do příjezdu policistů s předmětem nijak nemanipuloval.
Policisté místo nálezu zajistili a vyžádali součinnost policejního pyrotechnika. Přivolaný pyrotechnik potvrdil, že se jedná o nevybuchlou munici, konkrétně o dělostřelecký protipancéřový granát ráže 75 milimetrů, pocházející z období druhé světové války. Nalezenou munici pyrotechnická služba zajistila a převezla k dalšímu opatření a likvidaci,“ doplnila druhý případ policejní mluvčí Stanislava Miláčková.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy