Radost sobě si udělaly těhotné ženy a matky s dětmi v azylovém domě

V Domově pro dětský život s neveřejnou adresou se v průběhu měsíce listopadu a prosince uskutečnilo pásmo tvořivých činností. Jednotlivé workshopy nabídly výrobu svíček, tvorbu vánočního svícnu, zvonečku z pedigu, byly určeny těhotným ženám a matkám s dětmi, přicházejících z prostředí domácího násilí a ženám, které se ocitly v těžké životní situaci.

uniweb weby

Autorka projektu, Monika Andrášová, studentka druhého ročníku oboru sociální práce na Soukromé vyšší odborné škole sociální, o. p. s., v Jihlavě, na jeho přípravě úzce spolupracovala s organizací Na počátku, o. p. s.
Zájemkyně o projekt si na prvním workshopu vyzkoušely práci s včelím voskem, ze kterého si vyrobily svíčky. Druhé setkání proběhlo v keramické dílně domova, kde se účastnice akce učily pracovat s keramickou hlínou, ze které vznikly nádherné svícny. Poslední tvoření proběhlo a zaměřilo se na pletení zvonečků z pedigu. Aktivit se vždy účastnily tři maminky. Hlídání dětí bylo zajištěno dobrovolníky. „Maminky byly nadšené z poznání, že si sami dokážou vyrobit vánoční dárky pro sebe i své blízké,“ uvedla Monika Andrášová, autorka projektu. „Pásmo tvořivých aktivit pro maminky v Domově velkým přínosem. Díky projektu předvánočního tvoření si mohly účastnice workshopů uvědomit, jak jinak lze trávit volný čas, prožít radost z toho, že dokáží samy něco krásného a originálního vytvořit, poznat nové hodnoty, posílit jistotu v sobě samých a v příjemné atmosféře na chvíli zapomenout na starosti všedního dne,“ doplnila Martina Kunstová, vedoucí domova. 
Ve spolupráci s organizací Na počátku o. p. s., jde o první projekt realizovaný jako pásmo volnočasových aktivit, které lektorovala studentka Soukromé vyšší odborné školy sociální Jihlava, o. p. s. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 11.12.2016 19:34




0 +
 

Hlavní zprávy