Řidič osobního auta nepřežil srážku s autobusem

Ve středu 21. února po třetí hodině odpoledne došlo na silnici mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem v blízkosti odbočky k lomu u Bílého Kamene k tragické havárii. Střetlo se zde osobní auto s autobusem.

uniweb weby

Šestapadesátiletý řidič osobního vozu Škoda Octavia jel po silnici II/523 ve směru od Jihlavy na Větrný Jeníkov. Zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a dostal s vozidlem smyk, přejel do protisměru a střetl se s protijedoucím autobusem. Řidič osobního auta zůstal ve voze zaklíněný a způsobil si těžká zranění, kterým podlehl. V autobuse se zranili tři lidé, jejich zranění by měla být lehká. Všichni byli převezeni zdravotnickou záchrannou službou do jihlavské nemocnice, odkud byli po ošetření propuštěni do domácího léčení.
Po dopravní nehodě byla kvůli záchranným a vyprošťovacím pracem silnice zcela neprůjezdná. Ve večerních hodinách se přistoupilo k vyproštění havarovaného autobusu, což si opět vyžádalo na nezbytně nutnou dobu uzavření silnice,“ popsala nehodu Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Další okolnosti dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření. „U řidiče autobusu byla provedena dechová zkouška s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla na vozidlech hmotná škoda ve výši 150 000 korun,“ dodala Dana Čírtková.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 21.02.2018 17:09




0 (7)
 

Hlavní zprávy