Rigips podpořil stavbu bezbariérového domu Městeckých v Čachotíně

Příběh rodiny Městeckých vzbudil u čtenářů a nadacích velký ohlas. Společně vybrali téměř dva miliony korun na stavbu bezbariérového domu, do kterého by se rodina mohla co nejdříve nastěhovat. Jedním z podporovatelů je i společnost Rigips, která darovala materiál v hodnotě 150 tisíc korun.

uniweb weby

Dárkový šek a materiál společnosti Rigips převzala Kateřina Městecká v rozestavěném bezbariérovém domku v Libicích nad Doubravou u Chotěboře během toho, co invalidní Aleš dohlížel v jejich prozatimním a nevyhovujícím domově na jejich tři dcerky.  „Moc si vážíme veškeré pomoci, která nám byla poskytnuta, a bez které nevím, co bychom si počali. Je úžasné, že si lidé dokáží takto pomáhat, a moc za to děkujeme. Nedokážu ani slovy vyjádřit, jak moc se na nové bydlení těšíme,“ říká Kateřina Městecká.

Na stavbu domu byly věnovány vysokopevnostní sádrokartonové desky Habito, stavební sádrokartonová deska RB a sádrokartonové konstrukční desky a podlahové dílce RigiStabil. „Je nám ctí, že můžeme být součástí takového projektu. Vzájemně si pomáhat je velmi důležité. Doufám, že se Alešovi, Kateřině a jejich dcerkám bude bydlet co nejlépe a že si budou moci konečně trochu oddechnout,“ říká Robert Hošek, Vedoucí Centra technické podpory společnosti Rigips, který s nadšením šek předal.

Zázraky se dějí

Když tenkrát třicetiletému Alešovi praskla deformovaná céva v mozku, lékaři mu nedávali téměř žádnou šanci na přežití. Strávil měsíc v umělém spánku a jako zázrakem se z něho nakonec probudil. Od té doby je však upoutaný na lůžko a vozík a bez pomoci své manželky Kateřiny, která ho odmítla umístit do léčebny dlouhodobě nemocných, se neobejde. Aleš díky rehabilitaci udělal velký pokrok, ta však musela být placena z rodinných peněz. Rodina se dostala do naprosto nevyhovující finanční situace, jelikož Aleš pobírá invalidní důchod a Kateřina je na mateřské s jejich třemi dcerami. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy