Rybí hody na Střelnici v Jaroměřicích nad Rokytnou posedmé

Sedmý ročník Rybích hodů uspořádal Moravský rybářský svaz MO Jaroměřice nad Rokytnou a Sbor dobrovolných hasičů Jaroměřice nad Rokytnou v sobotu 22. října v areálu místní Střelnice.

uniweb weby

Hojná účast návštěvníků z Jaroměřic, blízkého i vzdálenějšího okolí svědčí o tom, že ryba je stále na jídelníčku velmi oblíbená a že ji lidé konzumují nejenom v době půstu a že není jen součástí štědrovečerního menu. 
V prodejní nabídce živých ryb byly vedle tradičního kapra (výběr se prodával za 70 Kč a kapr I. třídy do 2,5 kg za 60 Kč) i v poslední době stále oblíbenější a chutný tolstotolobik (v ceně 45 Kč) a amur (za 80 Kč). Kdo si netroufl donést domů rybu živou nebo by si jen neporadil doma s jejím následným porcováním, mohl si ji nechat naporcovat přímo na místě. 
A nebyly by to ty pravé rybí hody, kdyby se na nich neprodával spolu s bramborovým salátem i právě usmažený kapřík.  O zájemce o tento pamlsek nebylo podle neustále se tvořící fronty zákazníků po celé odpoledne nouze. Na své si přišli i ti, a to se stalo na zdejších hodech již běžné, kdož upřednostňují na svém jídelníčku spíše maso červené, konkrétně vepřové. To se během celé akce peklo a prodávalo následně s chlebem. Nemohlo chybět samozřejmě točené pivo a jiné alko a nealko občerstvení podle přání a obsahu peněženky zákazníka.
Letošním Rybím hodům přálo i pěkné a slunečné počasí. Ten, kdo se rozhodl strávit část sobotního dne na Střelnici a pochutnat si na právě usmažené rybě, ten rozhodně nelitoval. 

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
ne 23.10.2016 20:19




0 +
 

Hlavní zprávy