S maskou klauna děsili v Jihlavě děti, skončili v rukou policistů

Policisté dopadli dva osmnáctileté muže, kteří se ve voze pohybovali v centru Jihlavy a po vystoupení z automobilu jeden z nich děsil s hororovou masku klauna na hlavě děti hrající si na oploceném hřišti. Na dopadení se podíleli obyvatelé krajského města, kteří reagovali na policejní výzvu zveřejněnou v médiích.

uniweb weby

„V pátek 17. března kolem jedné hodiny odpoledne přijeli muži  ve vozidle k objektu jihlavské základní školy, spolucestující vystoupil, v masce klauna přišel s předmětem v ruce k oplocenému hřišti a vyděsil děti, které si tam v tuto dobu hrály. Poté muž nastoupil zpět do vozu za řidičem a z místa společně odjeli,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že policisté vyhodnotili záznamy z kamer, ze kterých vyplynulo, že podezřelý muž se po městě ve vozidle pohyboval už v předchozí době. Při jízdě si nasazoval na hlavu masku.

„Policejní inspektor sdělil v sobotu oběma osmnáctiletým mužům podezření ze spáchání trestného činu. Mladý muž, který v masce děsil děti, je podezřelý ze spáchání přečinu výtržnictví, druhý mladík, který ho vozil v automobilu a masku mu půjčil, je podezřelý z přečinu výtržnictví spáchaného účastenstvím ve formě pomoci. Případ policisté řeší ve zkráceném přípravném řízení.
Policisté by chtěli velmi poděkovat zejména občanům, jejichž spolupráce vedla k objasnění případu, a také médiím, která výzvu zveřejnila,“ dodala Jana Kroutilová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.03.2017 13:13




0 +
 

Hlavní zprávy