Sázení stromků v Pelhřimově

Už po patnácté se letos uskuteční u příležitosti Dne stromů a dřeva sázení stromků pro nově narozené potomky. Sázení se bude konat ve čtvrtek 20. října v 15.00.

uniweb weby

Pelhřimovská radnice nabízí rodičům dětí, které se narodily a narodí od 1. října 2015 do 30. září 2016, možnost zasadit si vlastní stromek. Tato nabídka se týká občanů Pelhřimova a jeho integrovaných obcí. Náklad na výsadbu i zakoupení stromů hradí město Pelhřimov.

„V současné době je přihlášeno sedmnáct rodičů. Letos bude stejně jako v předešlých letech vysázeno okolo padesáti stromků. V hledáčku jsme měli více lokalit, ale nejpravděpodobnější se v tuto chvíli jeví lokalita u rybníka Moučka v Pelhřimově. Rodiče budou mít místo včas upřesněné na pozvánce,“ sdělil vedoucí odboru životního prostředí MěÚ Pelhřimov Josef Slavětínský a pokračoval: „Jedná se o oblíbenou akci, kdy rodiče a následně pak jejich děti sledují, jak stromky rostou, čímž mají přímý vztah k danému stromu. Navíc každá vysazená dřevina, keř nebo strom plní po několik generací mnoho funkcí a hlavně město a jeho okolí je zase o něco zelenější.“

Projekt v Pelhřimově funguje už čtrnáct let. Za tu dobu rodiče ve spolupráci s městem Pelhřimov vysázeli přibližně 700 stromků. Loni takto vyrostla alej přibližně padesáti stromů na začátku polní cesty do Dubovic od silnice Pelhřimov - Vlásenice. Další aleje tímto způsobem vznikly v Pelhřimově i v jeho blízkém okolí - na cestě k Peklu a Hodějovicím, za hřbitovem, další se nachází na obchvatu za Agrostrojem, U Rendlíku, dvě aleje zkrášlují Polní Dvůr a další je třeba za vodojemem směrem ke Skrýšovu. „Na tuto akci máme samé pozitivní reakce. Rodiče si ji velmi oblíbili. Zároveň všechny rodiče vyzýváme, že pokud by došlo k uschnutí stromu nebo zničení vandalem, měli by případ nahlásit odboru životního prostředí nebo Technickým službám města Pelhřimov,“ uzavřel Josef Slavětínský.    

Uzávěrka pro nahlášení účasti je do pondělí 10. října u Josefa Slavětínského na odboru životního prostředí Městského úřadu Pelhřimov (telefon 565 351 415, e-mail: slavetinsky@mupe.cz). 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
07.10.2016 10:18




0 +
 

Hlavní zprávy