Opilý sedmnáctiletý mladík sedl za volat a havaroval

Sedmnáctiletý mladík jel v neděli 26. března před druhou hodinou v noci s vozem Škoda Fabia po Lnářské ulici v Humpolci ve směru k Havlíčkovu náměstí a při odbočování nejprve najel na zvýšený obrubník a poté přejel do protisměru, kde narazil do stojícího auta Škoda Octavia, jehož řidič předtím zastavil při okraji vozovky. Nehodu vyšetřují policisté.

uniweb weby

„Policisté na místě zjistili, že řidičem fabie je mladistvý hoch, který vzhledem ke svému nízkému věku ještě nevlastní řidičské oprávnění. Dechovou zkouškou naměřili hodnotu 0,65 promile alkoholu. Také další dvě zkoušky byly pozitivní. U osmatřicetiletého řidiče octavie byla dechová zkouška negativní. Ke zranění, které by si vyžádalo lékařské ošetření, při dopravní nehodě nedošlo.

Škoda, která vznikla poškozením vozidel, byla předběžně vyčíslena na sedmdesát tisíc korun. Dopravní nehodu policisté dále šetří. Zjišťují také, kdo požití alkoholu osobě mladší osmnácti let umožnil, a dopustil se tak přestupku na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi. O případu policisté informovali také odbor sociálně právní ochrany dětí,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy