Setkání českých a slovenských chirurgů na Moravě

Dvaapadesát přednášejících a kolem čtyř stovek přihlášených, takové bude v číslech 19. setkání českých a slovenských chirurgů na Moravě. Hlavním organizátorem setkání je Jiří Šustáček, emeritní primář chirurgického oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě.

uniweb weby

Setkání se uskuteční od čtvrtka 11. do pátku 2. května v prostorách hotelu Skalský dvůr. Odborný program je rozdělen na chirurgickou a traumatologickou část. Letošní témata pro chirurgii se budou věnovat komplikacím laparoskopických operací. Traumatologická část se bude zabývat zlomeninami pilonu, hlezna a nohy a chirurgie ruky – chirurgické léčení chronických onemocnění ruky.

Akce je garantována Výborem České chirurgické společnosti České lékařské společnosti J. E. Purkyně a Výborem Slovenskej chirurgickej spoločnosti. Po odborné stránce akci zaštiťují lékaři chirurgického a traumatologického oddělení Nemocnice Nové Město na Moravě ve spolupráci s představiteli odborných lékařských společností: profesor Zdeněk Kala, profesor Jozef Radoňak, primářka Alena Schmoranzová, docent Čižmář, docentka Silvia Vajcziková. Pravidelným hostem je profesor Pavel Pafko.

Setkání podporuje novoměstská firma MEDIN - největší český výrobce lékařských nástrojů a implantátů. V průběhu programu je zařazen praktický workshop k nové generaci tibiálních hřebů MEDIN a v pátek je umožněna zájemcům exkurze ve výrobních prostorách firmy.

Podrobnosti najdete na webových stránkách

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 10.05.2017 11:51




0 +
 

Hlavní zprávy