Setkání rodáků v Oudoleni

Obec Oudoleň pořádá o víkendu od 9. do 11. června Setkání rodáků při příležitosti 620 let od první písemné zmínky o obci Oudoleň. Program zahájí v pátek 9. června divadelní hra Ani za milion, kterou představí od 19.00 v kulturním domě divadelní spolek Schod Chotěboř. Vstupné dobrovolné.

uniweb weby

Setkání rodáků bude pokračovat v sobotu 10. června od 13.00 před kulturním domem mší svatou, kterou bude celebrovat páter Daniel Kolář. 

Ve 14.00 zástupci obce přivítají rodáky i další návštěvníky, a členové Sboru dobrovolných hasičů Oudoleň za zvuku české hymny položí věnce u pomníků padlých za 1. a 2. světové války. 

Celým odpolednem bude provázet dechová hudba Havlíčkobrodská 12

V 15.00 vystoupí Hudebně-pohybový kroužek lidových tradic při ZŠ a MŠ Oudoleň pod vedením Mgr. Marty Půžové. 

V 16.30 přítomné čeká vystoupení Tanečního kroužku aerobiku při ZŠ a MŠ Oudoleň pod vedením paní Radky Večeřové a od 17.00 vystoupení skupiny historického šermu Sarcina. 

V 17.30 se předškoláci rozloučí s mateřskou školou a žáci 5. třídy se základní školou. Následovat bude v 18.30 šermířské vystoupení skupiny Sarcina. 

Taneční zábavou od 19.00 bude provázet skupina MudrBand. Ve 22.00 zakončé Setkání rodáků Ohňová show.

Doprovodný program nabídne výstavu dobových fotografií a kronik v základní škole. Výstavu Rodná Vysočina na fotografiích Bohumila Vavrouška Slavětínského a Cesta do Slavětína v kresbách Adolfa Kašpara v zasedací místnosti obecního úřadu. 

Po celé odpoledne bude otevřená kaple, škola, školní zahrada, obecní úřad, hasičská zbrojnice, herna stolního tenisu, knihovna a posilovna.

U kulturního domu bude k vidění historické ležení s ukázkou zbraní.

Ukázky dravců mohou zájemci zhlédnout ve školní zahradě.

Před kulturním domem bude v dobových stáncích probíhat prodej keramiky, papírové krajky, bižuterie, dřevěných výrobků. 



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy