Silvestrovský výstup na Javořici s Vlastou Javořickou Za studenský knoflík

V sobotu 31. prosince se uskuteční další ročník Silvestrovského výstupu na Javořici s Vlastou Javořickou Za studenský knoflík. Trasy v délce patnácti kilometrů mají start na různých místech regionu.

uniweb weby

Silvestrovský výstup na Javořici je tradičně součástí akcí o Novoroční čtyřlístek, při které bude finanční částka 20 Kč od každého účastníka předána na podporu pro handicapované spoluobčany. Zakladatelem akce je Antonín Fučík.
Pořadatelem je obec Studená, Klub českých turistů Telč a městys Mrákotín.
„Devatenáctý ročník Silvestrovského výstupu na Javořici se koná při příležitosti 37. výročí úmrtí spisovatelky Vlasty Javořické. 
Na vrchol Javořice vystoupalo v poslední den loňského roku 5 730 turistů,“ uvedl Vladimír Mazal jeden z organizátorů, předseda KČT Telč. 

Spisovatelka Vlasta Javořická, vlastním jménem Marie Zezulková, rozená Barešová. Vlasta Javořická se narodila ve Studené 25. 3. 1890, zemřela ve věku 89 let 1. 8. 1979. Kromě románů napsala množství kratších povídek do časopisů, kalendářů, některé romány byly zdramatizovány.

Místa startu jsou ve Studené na náměstí sv. Jana Nepomuckého č. 25 v 10.00, Telči a Mrákotíně, kde je čas startu libovolný. Cíl je na vrcholu Javořice mezi 12.00 až 15.00. Slavnostní přípitek na vrcholu Javořice ve 12.30

Hlavní trasa Studená – Javořice a zpět v délce patnácti kilometrů vede po žluté turistické značce dále od rozcestí Za Vrškem po zelené. Trasa z Řásné na Javořici a zpět v délce patnácti kilometrů vede po červené turistické značce, dále od rozcestí Javořický potok po zelené. Trasa z Mrákotína na Javořici a zpět je dlouhá deset kilometrů.                                                                                                             
         
Startovné se platí na vrcholu Javořice 10 Kč za Studenský knoflík, dobrovolný příspěvek 20 Kč na akci Novoroční čtyřlístek.  



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy