Sklárny Crystalite Bohemia ve Světlé nad Sázavou představí nové linky veřejnosti

Unikátní příležitost zhlédnout dvě nejmodernější linky na výrobu nápojového skla budou mít zájemci v sobotu 27. května. Sklárny Crystalite Bohemia ve Světlé nad Sázavou na tento den připravily Den otevřených dveří a umožní tak prohlídky výrobního provozu.

uniweb weby

Nové linky jsou v provozu od loňského podzimu, na plný výkon jedou od přelomu roku. Za den vyrobí kolem sto tisíc kusů nápojového skla a řadí se tak k nejvýkonnějším strojům nejen v rámci společnosti Crystalite Bohemia, ale v celé republice. Investice do nových strojů přesáhla 370 milionů korun.

Den otevřených dveří nabídne vedle bezplatných komentovaných prohlídek také atrakce pro děti, možnost občerstvení a zejména výprodej výrobků za zvýhodněné ceny. Na prohlídky není potřeba se registrovat předem.

Společnost Crystalite Bohemia, s. r. o., je vlastníkem skláren ve Světlé nad Sázavou a v Květné (Strání). Sklárny Světlá nad Sázavou se zaměřují na linkovou výrobu nápojového a dekoračního skla, ve sklárně Květná se vyrábí ruční sklo a probíhá tu i dekorace výrobků z obou závodů. Celkově Crystalite Bohemia zaměstnává přes 980 lidí a generuje obrat přesahující miliardu korun. Své výrobky exportuje do 82 destinací celého světa. Sklárna v Květné zahájila svou výrobu již v roce 1794 a je tak nejdéle fungující sklárnou na našem území. Majitelem společnosti Crystalite Bohemia, s. r. o., je Lubor Cerva.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy