Spirituál kvintet v chrámu sv. Markéty v Jaroměřicích

Druhý páteční prosincový podvečer byl v Jaroměřicích nad Rokytnou ve znamení Vánočního koncertu - adventních a vánočních melodií a písní v podání české hudební legendy, skutečně první české folkové skupiny Spirituál kvintet, který se uskutečnil 8. prosince v prostorách chrámu sv. Markéty.

uniweb weby

Spirituál kvintet sestavil svůj Vánoční koncert nejen z písní vánočních, ale také adventních, protože i ty dolaďují bezesporu sváteční atmosféru vánočního rozjímání. Vedle známých i méně známých písniček a koled z Čech zaznělo v prostorách jaroměřického chrámu i několik písní černošských, jedna píseň španělská, jedna italská a anglická.

Publikum ocenilo i možnost vlastního aktivního zapojení do průběhu koncertu a většina přihlížejících si skutečně s protagonisty zanotovala. Se zapojováním diváka do vystoupení nebo do dění na jevišti se setkáváme stále častěji a bezesporu jeho největším přínosem je právě udržování kontaktu mezi hledištěm a jevištěm. I Spirituál kvintetu se tato myšlenka zcela evidentně vyplatila. Spokojení diváci, byť si někteří z nich neušetřili poznámku o nepříjemném chladu v chrámu, si nakonec po vyslechnutí dvaceti krásných písní vyapludovali ve stoje ještě jeden přídavek. A udělali dobře, protože písnička Štědrej večer nastal byla vskutku důstojným zakončením pátečního svátečního Vánočního koncertu. A ti, kteří si chtěli vychutnat krásu písní v podání Spirituálu kvintet i během svátků, si mohli zakoupit přímo na místě CD s nahrávkami souboru.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy