Středisko charitní pomoci v Humpolci nezahálí, vždyť Dušičky jsou za dveřmi

V humpoleckém Středisku charitní pomoci při Oblastní charitě Havlíčkův Brod (OCH HB), kterému se přezdívá Šatník, voní nejen čerstvě vyprané oblečení, ale také větvičky jehličnatých stromů. Vedoucí služby Lenka Hložková se totiž se svou kolegyní Pavlou Dygrýnovou pustila do výroby dušičkových věnců. Od pondělí 17. října je postupně budou nabízet k prodeji veřejnosti.

uniweb weby

Šatníkové věnce určené k uctění památky zesnulých mají hned několik předností. Tou nejpodstatnější je určitě originalita každého z nich. „Máme připravené tři velikosti věnců a také plánujeme aranžování dušičkových vazeb do květináčů. Loni jsme na věnce zkoušeli lákat poprvé a musím říct, že o ně byl zájem. Lidem se líbí, že je tvoříme z přírodních materiálů. Používáme hlavně to, co najdeme v přírodě, od smrkových a borových větviček až po břečťan, sušené květy nebo šišky,“ podělila se o své postřehy Lenka Hložková. 

Zároveň zdůraznila, že se snaží vyhovět i konkrétním požadavkům. „Pokud má někdo zájem, můžeme mu připravit jen korpus věnce a on si ho pak už dozdobí podle svých představ. Stačí nám zavolat a není problém se domluvit,“ usmála se Lenka Hložková. 

Další nezanedbatelnou předností věnců z humpoleckého Střediska charitní pomoci sídlícího v Máchově ulici 1607 je jejich nízká cena. „Samozřejmě záleží na použitém materiálu. Věneček z přírodnin bude o něco levnější než ten, na který jsme použili například koupené umělé květiny. Malé věnce budeme prodávat za 130 korun a ty velké, bohatěji zdobené za 220 korun,“ uvedla vedoucí Šatníku. Výtěžek z prodeje podpoří činnost služeb při OCH HB. 

Šikovné dámy navíc myslí i prakticky, proto při výrobě věnců používají slaměnou kostru a režnou nit, nikoliv drát. „Dnes je hodně kamenných hrobů, na kterých po drátech zůstávají rezavé stopy, takže z toho důvodu volíme šetrnější variantu, “ vysvětlila Lenka Hložková. Ještě zmínila, že větvičky, které motají na věnce, pochází z lesů Biskupství královéhradeckého a želivského kláštera.  


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy