T-Mobile Rozjezdy poosmé pomohou začínajícím podnikatelům na Vysočině

Společnost T-Mobile poosmé podpoří začínající podnikatele na Vysočině v rámci programu T-Mobile Rozjezdy. Až 42 výherců se zajímavými podnikatelskými nápady se může těšit na ceny v celkové hodnotě přibližně 2,5 milionu Kč, které se mimo jiné skládají z peněžní částky, balíčků služeb a věcných cen potřebných pro podnikání.

uniweb weby

Vysočina patří podle loňské analýzy T-Mobile Rozjezdů a datového týmu Samizdat mezi kraje podnikatelsky podprůměrné. Po započítání počtu obyvatel a odečtení neaktivních subjektů připadá v tomto kraji 8,33 obyvatele na jeden ekonomicky aktivní subjekt. V celé ČR je to 7,33 a region je tak tedy na celkovém devátém místě. Žebříček jasně vede Praha, kde připadá jeden aktivní ekonomický subjekt na čtyři obyvatele, zatímco na posledním místě stanul Ústecký kraj s dvaapůlkrát nižší aktivitou.

Poroty složené z odborníků, úspěšných podnikatelů a investorů, jako jsou například Margareta Křížová nebo Martin Korman, hodnotí nejen neotřelé nápady, ale i úspěšnou realizaci podnikatelského záměru. Letos získá absolutní vítěz ceny v celkové hodnotě 566 332 Kč, které zahrnují finanční dar od T-Mobile  ve výši 250 tisíc Kč, kreativní návrh reklamní kampaně, poradenství a věcné ceny od partnerů soutěže. 

T-Mobile Rozjezdy mají za sebou sedm ročníků. Mezi vítězi na Vysočině najdete například tematické prohlídky Třebíče Czech Jewish Experience vedené Lindou Navrátilovou, České hobby špagáty Jany Laštovičkové Grygarové z Velké Losenice, případně Vymazlenou kavárnu Romany Dohnalové. Loňské regionální kolo a následně i to celostátní ovládla rodinná sýrárna Dančiny Dobroty Dagmar Duškové, která si zakládá na domácí výrobě bez přidání jakékoliv chemie. 

Celostátní Cenu veřejnosti si odnesl Petr Šmíd z jihomoravských Šaratic s projektem HoblHome založeným na výrobě originálních kuchyňských prkének.

T-Mobile Rozjezdy

T-Mobile Rozjezdy jsou dlouhodobým programem na podporu začínajících podnikatelů. Nabízejí bezplatné regionální semináře v oblastech týkajících se začátku podnikání, druhou částí projektu je soutěž o nejlepší realizaci podnikatelského nápadu. Během ledna až března se mohou ti, kteří ještě nepodnikají, nebo jsou k podnikání registrováni méně než 12 měsíců, přihlásit do soutěže na www.rozjezdy.cz. V každém kraji mohou vyhrát tři vítězové, kteří získají finanční odměnu, podporu expertů na různé aspekty podnikání, balíčky služeb a věcné ceny, které pomohou s rozjezdem podnikání. O celostátním vítězi rozhoduje porota. Kromě toho může veřejnost rozhodnout o vítězi Ceny veřejnosti prostřednictvím on-line hlasování. Bezplatné regionální semináře otevřené široké veřejnosti se konají v dubnu a květnu.

Nedílnou součástí podpory je také poradenství odborníků. Projekty je možné registrovat od 31. ledna do 12. března 2018 na www.rozjezdy.cz, kde také zájemci naleznou všechny informace.

Partnery letošního ročníku T-Mobile Rozjezdů jsou Broker Consulting, Agentura Najisto, Alza, Samsung a StartupJobs. Odbornými partnery jsou Lovebrand, MADE BY VACULIK a Proboston, regionálními Dům Techniky Pardubice, Impact Hub Brno, Impact Hub Ostrava, Fakulta sociálně ekonomická UJEP, Inovační centrum Ústeckého kraje a Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
čt 01.02.2018 06:35




0 +
 

Hlavní zprávy