Tasov Lidmily Anny Dohnalové

Radost všech ctitelů díla velkomeziříčské malířky Lidmily Anny Dohnalové jistě vyvolá stolní kalendář Tasov 2017, který vydala tamní obec.

uniweb weby

„Myslím si, že tento kalendář bude neméně úspěšný jako ony tři předchozí, které jsme vydali. Ty byly věnovány jednak fotografiím z okolí obce, jednak historickým fotografiím, a u našich občanů se těšily velké oblibě. Věřím, že s obdobnou radostí přijmou na rok 2017 i krásné obrázky Lidmily Anny Dohnalové, jejíhož celoživotního díla si velmi vážím,“ uvedl starosta Tasova Pavel Pavlíček.
Osmadvacet kolorovaných kreseb, včetně obálky, je opravdovým pohlazením po duši, a to nikoliv pouze pro obyvatele Tasova. Autorka, která poblíž obce v Papírně dvacet let žila, totiž s tímto krajem bytostně srostla. Zná výborně jeho flóru i faunu, řeku, starobylý kostel či Demlovu Bosnu.
Lidmila Anna Dohnalová
(1938), se sice narodila v Jičíně, dnes ale žije ve Velkém Meziříčí. Je členkou Sdružení výtvarných umělců Vysočiny.
S jejími romantickými ilustracemi se lze setkat na obálkách a frontispisech próz Vlasty Javořické, vydávaných třebíčským vydavatelstvím Akcent, nebo v knize vzpomínek malířčina tatínka, uměleckého knihvazače a autora lyrických próz Stanislava Vodičky. Ráda se také svými malbami na plechu podílí na renovaci božích muk.
Kalendář lze zakoupit na Obecním úřadě v Tasově.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy