Telčské muzeum představí drátenické mistry

Telčské muzeum pořádá od soboty 1. dubna výstavu Dráteníkův rok, expozice představí výrobky osmi drátenických mistrů Cechu česko-moravských uměleckých dráteníků a bude ke zhlédnutí v expozičních prostorách telčského muzea do 31. října.

uniweb weby

„Od 1. dubna budou mít návštěvníci telčského muzea možnost zhlédnout přímo v expozičních prostorách výstavu Dráteníkův rok. Starobylé řemeslo, které má v dnešní době především estetický účel, budou prezentovat novodobí dráteníci, jejichž práce ovšem vychází z osvědčených tradičních technik. Své výrobky zde představí osm členů Cechu česko-moravských uměleckých dráteníků z celé republiky: Lada Borecká z Krchleb u Nymburka, Alena Kulhánková a Zdeněk Slavata z Kytína, Monika Sochůrková z Prahy, Věra Studená z Kuklíku, Ladislav Šlechta z Harrachova a Věra a Josef Pichovi z  Milevska,“ přiblížila kurátorka výstavy Helena Grycová Benešová.

Po celou návštěvnickou sezonu až do úterý 31. října budou v telčském muzeu k vidění odrátované hrnky, hrnečky, misky, talíře, drátované šperky, ozdoby a postavičky lidské i zvířecí. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy