Tomáš Klus se stal rekordmanem

V pátek 30. září v KD Ostrov v Havlíčkově Brodě Tomáš Klus a jeho cílová skupina odstartoval po roční pauze turné Recyklus. Na název se odvolávala nejen výzdoba, ale také pozměněný koncept a celkový zvuk.

uniweb weby

Ihned po příchodu fanoušky v předsálí přivítaly barevné kontejnery, do kterých mohli v plastové lahvi vhodit kapele vzkaz. Dále pak obří krysa a naštvaný pták ohrožovali podium, které na první pohled evokovalo skládku. Tomáš s kapelou hned při první písni všem ukázal, jak to na takové skládce žije. Asi po čtvrt hodině přišla na řadu píseň Napojen. První část byla promítána na plátno ze záznamu koncertu odehraného 27. 9. 2015, druhá část, již hraná živě, se napojila přesně v místě, kde v záznamu končila předchozí. Právě tato 368 dní dlouhá generální pauza v písni se zapsala do knihy rekordů a za to jim byl slavnostně předán certifikát. 


Další unikátní chvílí tohoto turné se stal moment, kdy poprvé před publikem zazněla píseň Dobré ráno, která měla rádiovou premiéru ten samý den v8:00 hodin. Píseň má oproti předchozí tvorbě mnohem rockovější nádech a je živější, ale i zbylé písně byly zrecyklovány a zasazeny do tvrdší formy. Několikrát se objevilo i sólo na elektrickou kytaru, což jejich uskupení přesouvá z verze Tomáš Klus + doprovodná kapela do kapely se čtyřmi rovnocennými členy.


Text: Anna Hejkalová

Foto: Jaroslav Loskot

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky

ARCHIV ZPRÁV
so 01.10.2016 19:57




0 +
 

Hlavní zprávy