Tradice dřevovýroby v Třešti pokračuje, její kvalitu oceňují také v Praze

V Třešti vyrábějí vedle dřevěných oken a dveří také další výrobky zakázkové produkce z masivu v různých objemech, vždy s důrazem na řemeslný detail.

uniweb weby

Historie výroby oken, dveří a podlah sahá v Třešti na Jihlavsku do devadesátých let devatenáctého století. Na více než stoletou tradici truhlářské výroby společnosti Podzimek a synové navazuje v současnosti firma Dřevovýroba Podzimek, s. r. o. V posledním období se firma vedle zakázek na Vysočině podílí především na několika stavbách a rekonstrukcích v hlavním městě. 

„Jedná se o výrobu historických replik interiérových dveří do rekonstruovaného půdního prostoru Základní školy náměstí Curie v Praze 1 a rezidenci U Zlatého kapra v Thunovské ulici pod Hradem. Dům vznikl přestavbou původně středověkého na renesanční ve třech etapách. Původně náležel do majetku litomyšlského biskupství. Na zakázce spolupracujeme se stavební částí firmy Podzimek a synové, s. r. o., která zajišťuje kompletní rekonstrukci objektu a úpravy pro provoz budoucího apartmán hotelu. Dodávali jsme 121 špaletových dřevěných oken podle projektu památkářů, kteří definovali jejich vizuální historickou podobu. Všechna dodávaná okna byla nová, pouze v interiéru na schodišti jsme tři okna repasovali, jsou kryta nátěrem světle zelené barvy podle dispozic památkářů,“ popisuje ředitel František Petrásek firmy Dřevovýroba Podzimek, s. r. o. Součástí zakázky byly i exteriérové a interiérové dveře, kterých Třešťští dodávali podle projektu památkářů 141. „Jedná se o masivní kazetové dveře, doplněné místy fošnovými rámovými zárubněmi, místy dřevěnými obložkami,“ doplňuje František Petrásek. 

Spokojenost s prací pracovníků třešť ské firmy vyjádřil i zástupce investora. „Jednalo se o výrobu kopie špaletových oken podle profilace stávajících záchovalých oken. Práce probíhaly v památkové rezervaci hlavního města Prahy a byly v souladu s projektovou dokumentací. Firmu Podzimek a synové, s. r. o., určitě můžeme doporučit jako partnera dalším investorům,“ popsal Vladimír Faber, předseda představenstva U Zlatého kapra, a. s. Celkový objem zakázky dosáhl výše zhruba 4,5 milionu korun.

Dřevovýroba Podzimek, s. r. o.

V Třešti vyrábějí vedle dřevěných oken a dveří také další výrobky zakázkové produkce z masivu v různých objemech, vždy s důrazem na řemeslný detail. Výrobní program firmy tvoří také masivní podlahy, včetně repase historických čtverců, parket a intarzovaných podlah, atypická dřevěná okna a interiérové dveře – špaletová, jednoduchá repliky s historizujícími prvky, a kuchyňské desky, koupelnové zařízení, bary, recepce z umělého kamene HI-MACS®.

Společnost Dřevovýroba Podzimek, s. r. o., je platným členem mezinárodních prestižních organizací NWFA (obor podlahy) a také členem Cechu podlahářů ČR a garantuje, že veškeré práce jsou prováděny s maximální pečlivostí a přesně podle požadavků zákazníka na základě interního systému řízení v souladu s požadavky normy ČSN EN ISO 9001:2001.

foto: https://www.otherm.cz/



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy