Třebíč je vítězem první baseballové ligy

Další úspěšnou sezónu završili baseballisté Třebíč Nuclears ziskem titulu v první lize. Ve finálové sérii play-off druhé nejvyšší soutěže narazili muži Třebíč Nuclears na Olympii Blansko, která si letos vybojovala, stejně jako tým z Vysočiny, postup do příštího ročníku extraligy.

uniweb weby

Z úvodního duelu v Blansku si Třebíč dovezla výhru 6:2 a v nedělním utkání před domácím publikem Na Hvězdě rozhodla o zisku poháru pro vítěze první baseballové ligy už po sedmi směnách výhrou 11:1.

Olympia Blansko - Třebíč Nuclears 2:6

„K první výhře ve finálové sérii výrazně přispěl Michal Pruša, který za Třebíč výborně odházel celé utkání. Za Blansko se na nadhazovací kopec překvapivě nepostavil nejlepší nadhazovač Olympie Pavel Procházka, ale skvěle ho zastoupil Jakub Kostka. Zápas proto byl dlouho bez bodu. Tak jako ve všech letošních zápasech s Blanskem se i tentokrát utkání zlomilo až v šesté směně, kdy Zdeněk Kutílek odpálil třímetový odpal a stáhl první body,“ komentoval první zápas hlavní trenér mužů Jan Gregor.
Třebíč se v tomto inningu ujala vedení 0:5. Blansko sice po chybě třebíčské obrany snížilo na 2:5, ale Nuclears si už výhru vzít nenechali a závěrečné skóre ještě upravili na konečných 2:6.

Třebíč Nuclears vs. Olympia Blansko 11:1

„Předem jsme věděli, že se za Blansko postaví na nadhazovací kopec Pavel Procházka, což pro nás nebude jednoduché. Klid nám ale dodal mladý nadhazovač Třebíče Lukáš Hlouch, který nedal hráčům Olympie šanci, aby se prosadili v útoku. Ve třetí směně tak držíme čisté konto a vedeme 2:0. Na pálce předvedla Třebíč stoprocentní výkon, díky kterému mohlo být utkání ukončeno předčasně už v sedmé směně, kdy jsme navýšili skóre na rozdílový výsledek 11:1. Pochvalu si zaslouží celý tým hlavně za výborný výkon v útoku. Sezona byla myslím zakončena nejlépe, jak to bylo možné,“ uzavřel hodnocení sezony Jan Gregor.

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
út 18.10.2016 09:18




0 +
 

Hlavní zprávy