Třebíč zbrojí na baseballovou extraligu

Nováček baseballové nejvyšší soutěže z Vysočiny, Třebíč Nuclears, nenechává nic náhodě a pro historicky první extraligový ročník posiluje mladý kádr hned o kvarteto Američanů.

uniweb weby

„Hráče jsme vybírali tak, aby zaplnili mezery v našem kádru,“ vysvětluje angažování importů hlavní trenér Nuclears Jan Gregor. 

Pro tým, který tvoří převážně odchovanci z vlastní líhně, se nejedná o žádnou novinku. Už v minulých letech působili v týmu nadhazovači Roldan Ochoa či Ben Monticello. Na koho se mohou fanoušci těšit tentokrát? Nadhazovací rotaci posílí levoruký Devon Barker a Wesley Judish. Z pozice catchera bude tým dirigovat Taylor McKnight a na spojce bude úřadovat Tyler Chappell. „Chtěli jsme posílit obranu, proto padla volba na dva nadhazovače, spojku a catchera,“ komentuje posílení klíčových postů Gregor. „Devona a Taylora jsem viděl hrát na uplynulém Pražském baseballovém týdnu, kde jsem s nimi navázal osobní kontakt. Na Wese jsem dostal dobré reference od mého dobrého kamaráda z Německa a Tyler hrál přes zimu s Devonem australskou ABL v týmu Adelaide Bite,“ poodkryl systém výběru úspěšný mládežnický trenér, který u A-týmu Třebíče působí druhým rokem.  

Na zahajovací zápasy proti pražským Eagles bude možné využít pouze catchera McKnighta. Ostatní cizinci si debut v české extralize zapíší až druhý hrací víkend. Kromě hraní na nové akvizice čeká v rámci vzájemné dohody i trénování mladých nadějí Nuclears. „Mládež má v našem oddíle důležité místo a všechny hráče zapojíme do tréninkového procesu,“ připomíná Gregor. 

Klub dále posílí i bývalý mládežnický reprezentant Ivan Hamža a s týmem nadále zůstává i Michal Ešmír ze Slovenska. I s nimi se zdá, že Třebíč bude mít v roce 2017 velké ambice. „Extraliga je náročnější a víc vyrovnaná. Každý tým má posily a my se budeme chtít poprat o co nejlepší umístění,“ stojí pevně na zemi Gregor. 

Jak si Třebíč zvyká na extraligu, ukážou úvodní extraligová kola. V domácím prostředí třebíčského stadionu Na Hvězdě se teď hráči Nuclears představí hned čtyři soboty po sobě. Nejdříve 1. dubna změří síly s jedním z favoritů soutěže Eagles Praha, 8. dubna přivítají brněnskou Techniku, další víkend 15. dubna Olympii Blansko a v sobotu 22. dubna narazí na Arrows Ostrava. Všechna čtyři sobotní utkání začínají vždy v 16.00.


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
po 27.03.2017 06:45




0 +
 

Hlavní zprávy