Třebíčští baseballisté prohráli, ale dočkali se od favorita pochvaly

V posledním kole baseballové extraligy narazil tým Třebíč Nuclears na jednoho z favoritů soutěže, Arrows Ostrava. Během úvodního duelu na severu Moravy dělal soupeři problémy především levoruký nadhazovač Třebíče Devon Barker, kterého podpořila také tentokrát bezchybná obrana.

uniweb weby

Přesto se projevila především zkušenost hráčů Arrows a větší jistota v útoku. Ostrava se prosazovala po jednotlivých bodech a nakonec zvítězila 7:1.

Během odvety na třebíčské Hvězdě doprovázelo utkání nepříznivé počasí a nejdříve to vypadalo, že bude nutné minimálně posunout jeho začátek. Domácím Nuclears se ale podařilo upravit hřiště včas a nejvěrnější diváci, kteří na stadion dorazili, mohli sledovat zápas v původně vypsaném termínu.

Jako startér se za Třebíč postavil na nadhazovací kopec Američan Wesley Judish. A hned první pálkař Ostravy Devon Ramirez se opřel do jeho nadhozu a odpálil tvrdý hit, který předznamenal sílu útoku Arrows. Hráči Nuclears byli naopak ztuhlí a osudnou se jim stala především třetí směna. V té jim dokázal soupeř po sérii čtyř hitů a dvou chyb obrany domácích přidat pět doběhů. Během dalších inningů byla hra vyrovnaná a Ostrava přidávala už jen po jednotlivých dobězích. Konečné skóre se zastavilo na stavu 0:10 pro Arrows.

„Nenechme se zmást jednoznačným výsledkem, museli jsme být pozorní a trpěliví celý zápas. Domácí nám nic nedali zadarmo a jsem přesvědčen, že v soutěži i jako nováčci mohou ještě překvapit,“ nešetřil komplimenty na adresu Nuclears hrající trenér Ostravy a dlouholetý reprezentant Aleš Navrátil.

Ani trenér Třebíče Jan Gregor nevidí svůj tým negativně. „Hráče musím pochválit především za páteční zápas, kdy jsme předvedli obranu bez chyb. Další utkání ovlivnil déšť a stav hřiště. Špatné počasí nám vůbec neumožnilo trénovat,“ posteskl si nad komplikacemi v přípravě. Nejbližší budoucnost ale vidí optimisticky: „Doufám, že se počasí umoudří. Zápas od zápasu se lepšíme a máme stále víc kontaktů na pálce. Věřím, že dokážeme vyhrát už proti Hrochům. Minimálně se o to budeme snažit,“ uzavřel Gregor výhled na nejbližší extraligové kolo.

Už v pátek 28. dubna přivítají Nuclears Na Hvězdě v Třebíči Hrochy Brno. Těm zatím patří s pěti výhrami čtvrtá příčka v extraligové tabulce. Během zápasu, který začne v 16.00, se tentokrát mohou diváci těšit také na komentované ukázky výcviku služebních psů a bojového systému MUSADO v podání vojáků 225. letky bojového zabezpečení. Klub Nuclears se tak ve spolupráci s 22. základnou vrtulníkového letectva AČR symbolicky připojí k celorepublikové akci Army Day na podporu české armády.

Text k foto…7691: Proti Arrows Ostrava začal na nadhozu před domácím publikem Američan Wesley Judish. Stejně jako ostatní zahraniční posily se na Vysočině zatím nejhůř vyrovnává s mimořádně chladným počasím. Před příchodem do Nuclears totiž všichni cizinci hráli nejvyšší australskou soutěž.

Foto: Robert Vávra

Text k foto …7514: Radim Novotný má asi nejvíc zkušeností ze startů proti výborným nadhazovačům. Patří tak k nejlepším pálkařům Třebíče a po jednom hitu si připsal také v obou utkáních proti Arrows.

Foto: Robert Vávra

Text k foto …7816: Michal Pruša dohazoval domácí utkání s Ostravou. Na pálce se ale tentokrát proti Arrows neprosadil.

Foto: Robert Vávra

Text k foto …7780: Radim Novotný (v bílém) se vrací na první metu v utkání s Arrows Ostrava.

Foto: Robert Vávra

Text k foto …7624: Lukáš Hlouch (v bílém) usiluje o druhou metu, na které jej ale autuje obrana Ostravy.

Foto: Robert Vávra

Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 26.04.2017 12:21




0 +
 

Hlavní zprávy