Třem králům šijí pláště ve škole v Pelhřimově

Pod vedením Dagmar Marešové, mistrové oboru oděvní technik-návrhář, šijí v těchto dnech na SPŠ a SOU Pelhřimov pláště pro koledníky lednové tříkrálové sbírky. Tu už tradičně v celém okrese Pelhřimov díky desítkám dobrovolníků pořádá Oblastní charita Pelhřimov.

uniweb weby

Přípravy jsou už teď v plném proudu. Pláště pro koledníky z minulých let se musí také vyžehlit, chystají se tašky pro každou skupinku koledníků. V těch nesou vedoucí skupinek i tradiční malé odměny pro ty, kteří přispějí. 

„Loňská částka významně přispěla na provoz Domácí hospicové péče IRIS, stejně tak bychom na tuto službu rádi věnovali také část tříkrálové sbírky 2018. Aktuálně se potýkáme s chybějícím vozem právě pro hospicovou pohotovost, která funguje 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Přes den je někdy velmi obtížné pro tuto pohotovost uvolnit jedno z našich aut zajišťujících ostatní služby,“ zmiňuje Martina Kábelová, ředitelka Oblastní charity Pelhřimov. 

Stejně jako každý rok hledá charita nové dobrovolníky starší 15ti let, kteří by pomohli s tříkrálovou sbírkou. Například přímo v Pelhřimově není dostatek skupinek s koledníky na to, aby mohli navštívit alespoň většinu domácností. 

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář
ARCHIV ZPRÁV
st 13.12.2017 15:43




0 +
 

Hlavní zprávy