Třešťské kulturní dění oživí divadelní jaro

Milovníci divadla se sejdou za měsíc v třešťském kulturním domě. Bude tam probíhat už 56. ročník divadelního jara, nad kterým převzal záštitu poslanec Vít Kaňkovský.

uniweb weby

Nejrozsáhlejší přehlídka amatérských divadelních představení odstartuje ve středu 8. března a potrvá deset dní. Během této doby mohou diváci zhlédnout devatenáct představení, a to především komedie a pohádky. Nouze ale nebude ani o detektivku nebo drama. Vstupenky jsou dostupné v Třešťském informačním centru.  

„Ambice Třešťského divadelního jara jsou vysoké, žádná jiná přehlídka u nás není tak rozsáhlá-jak časově, tak počtem inscenací i možností postoupit na tři národní přehlídky,” uvedla vedoucí odboru kultury a propagace Michaela Marešová.  Šanci získat ocenění mají jednotlivci i celé soubory, které mohou zároveň postoupit na národní přehlídku Krakonošův divadelní podzim ve Vysoké nad Jizerou, Popelka Rakovník či Jiráskův Hronov. 

Své hry představí také dvě uskupení z Třeště-Divadelní soubor Karla Čapka a Divadelní soubor Jana Lišky. „Divadelní jaro je svátek. Čas, kdy se můžeme setkat s jinými soubory a vidět, jak se divadlo dělá jinde. Na rozborových seminářích od poroty si poslechneme užitečné rady, tipy a postřehy," popisuje členka souboru Karla Čapka Lucie Havlíčková. 

V březnu do Třeště zavítá například soubour Kapota Tábor, Voživot z Mladé Vožice, PIKI Volyněči a mnoho dalších.  V porotě zasedne divadelní publicista a kritik Ladislav Vrchovský, moderátorka a herečka Alena Veliká a divadelní kritik Jiří Štefanides. 







Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Další články z rubriky


Hlavní zprávy