Třetí adventní týden je v Budějovicích na kulturní akce bohatý

Městské kulturní středisko v Moravských Budějovicích letos připravilo na adventní dny bohatý program. Mimo celé řady koncertů jsou to i divadelní představení.

uniweb weby

Dva dny po sobě – ve středu 14. a ve čtvrtek 15. prosince – vystoupí na jevišti sálu Budivoj a ve Velkém sále herečky brněnského divadla MALÉhRY Daniela Zbytovská, Barbora Seidlová a Nikola Zbytovská. První představení v 17.00 pod názvem Jak na příšery je věnováno v uvolněné předvánoční atmosféře dětem a druhé Čtení ke kafi, jehož začátek je v 19.00, pro dospělé. 
„Na posluchače čeká chvíle pohody a pohledů na obyčejný život kolem nás. Pořad nabídne i možnost bližšího kontaktu s publikem,“ říká produkční Zuzana Matoušková. Projekt vznikl ve spolupráci s Vendulou Chalánkovou, která v rámci večera osobně představí svou tvorbu.
Milovníkům dechové hudby je věnován Vánoční koncert s kapelou Dubňanka, který se ve velkém sále Besedy uskuteční v pátek 16. prosince od 19.00. Zatímco jeho první část bude věnována klasice, v druhé části si posluchači vyslechnou vánoční písně a koledy.
V pořadí už čtvrtý adventní koncert naplní v neděli jistě velký sál do posledního místa. Účinkuje na něm totiž místní zpěvák Pavel Szabó a jeho hosté s kytarovou školou Draha. Začátek je stanoven na 17.00.
K předvánoční náladě jistě přispěje i výstava Tradiční i netradiční betlémy, která bude zahájena v pátek 16. prosince v 17.00 v budějovickém Muzeu řemesel. Mimo jiné uvidí návštěvníci i moderní betlémy architekta a designéra Josefa Macholána. Výstava potrvá do 27. prosince.


Fotogalerie

Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy