Třetí lednový víkend na Vysočině ve znamení lyžovaček, bruslení i karnevalů

Filmový festival Ekotopfilm, přednáška o astronomických úkazech, myslivecké i sportovní plesy, závody dračích saní, sněžná hobby rallye, hokejový zápas i loutková divadla a karnevaly. Z nabitého programu můžete vybírat o následujícím víkendu na Vysočině. Přinášíme tipy, kam o víkendu 20. ledna – 22. ledna s rodinou i bez ní vyrazit.

uniweb weby

Pátek 20. ledna
Filmový festival Ekotopfilm ve Žďáře nad Sázavou
Od 16.00 se budou v kině Vysočina promítat nejlepší filmy o přírodě z celého světa prostřednictvím vítězných snímků festivalové soutěže. Vstup je zdarma. 


Přednáška Astronomické úkazy v roce 2017 v Muzeu Vysočiny Jihlava

Setkání v muzejním Malovaném sále od 17.00 věnované zajímavým astronomickým úkazům v roce 2017, letos zejména trojici planet Merkur, Venuše a Jupiter. O své znalosti se podělí doktor Jakub Hraníček z České astronomické společnosti. 

Divadelní představení Blázinec v Humpolci

S představením Blázinec přijede do Humpolce Miroslav Táborský. Hra Jaroslava Gillara je napínavou groteskou o světě, ve kterém se vlády zmocní blázni z jednoho psychiatrického ústavu. Téma ovládnutí společnosti šílencem je stále aktuální. Nečekané zvraty a konflikty jsou doprovázeny crazy situacemi jako z němého filmu. Začátek na divadelní scéně kina Humpolec v 19.30. 

Bruslení Jihlava

Lední plocha Malého zimního stadionu je bruslařům k dispozici od 19.00 do 20.00.


Sobota 21. ledna
Klání pro automobilové amatéry Sněžná hobby rallye u Jihlavy

Závod na sněhu pro amatérské řidiče v jihlavském areálu Pístovské mokřady. Soutěžit můžete s vozy, které využíváte třeba na cestu do práce. Absolvujete zhruba kilometrový okruh se sněhovými bariérami, které zajistí bezpečnou cestu. Závod odstartuje v 10.00 a skončí za soumraku. Přihlášky od 7.00, od kdy bude možné na okruhu zatrénovat. 

Závody dračích saní ve Žďáře nad Sázavou

Ledová plocha víceúčelového oválu u žďárského zimního stadionu bude v sobotu od 9.30 patřit závodům dračích saní Dragon Boat Race On Ice 2017. Na ledové dráze se mají utkat zhruba dvě desítky dračích posádek. Závody jsou vypsané jako třetí mistrovství republiky a poprvé také jako mistrovství Evropy.

Loutkové představení Dva mrazíci a Diamantová sekera v Pelhřimově

Pohádka loutkoherecké skupiny Rolničky v Kulturním domě Máj Pelhřimov. Pohádkový svět se dětem i dospělým otevře na malé scéně v 15.00.

Loutkové představení Kubula a Kuba Kubikula v Přibyslavi

Repríza loutkové pohádky v Kulturním domě v Přibyslavi od 15.30.

Za bílou stopou do Černovic aneb z Černovic Do Křeče bez křeče

Sdružení Svidník pořádá v sobotu pro pobavení obyvatel svých obcí pohodový závod s názvem Do Křeče bez křeče. Projeďte se po úbočí vrchu Svidník na běžkách a poznejte další nadšené vyznavače bílé stopy. Start je od 13.00 do 14.30 od domu čp. 760 v Černovicích, kde se uskuteční registrace závodníků.

Bruslení Jihlava

Rodiče s dětmi můžou využít veřejné bruslení na Horáckém zimním stadionu od 13.00 do 14.00. Nejen dospělí pak mají k dispozici Malý zimní stadion od 19.00 do 20.00.

Bruslení v Chotěboři
Od 13.00 do 15.00 na Zimním stadionu Chotěboř v ulici Svojsíkova 333.

Cestopisná projekce Grónsko v Havlíčkově Brodě
Za dobrovolné vstupné můžete vidět cestopisnou projekci Grónsko. Začíná v 16.00 v Klubu Oko na Smetanově náměstí v Brodě. 

Dukla Jihlava se utká s AZ Havířov
Dukla
v této sezoně třikrát Havířov porazila a výhru by ráda získala i ve čtvrtém a posledním zápase základní části se slezským týmem. Přijďte na prvoligový hokej do Horáckého zimního stadionu v Jihlavě v 17.30. 

Přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku - Romeo a Julie v Chotěboři

Vittorio Grigolo a Diana Damrau se po úspěchu Massenetovy Manon opět setkají na scéně Met, tentokrát v nové inscenaci Gounodovy opery Romeo a Julie v režii Bartletta Shera a pod taktovkou Gianandrey Noseda. Přímý přenos z Metropolitní opery v New Yorku můžete od 18.45 prožít v kině Chotěboř. Předprodej v Informačním centrum Chotěboř.

A pokračuje plesová sezóna.
V Dalešickém pivovaře si můžete zaplesat na Pivovarském plese, v Přibyslavi na Benefičním farním plese v Sokolovně, Hasičský ples pořádají ve Svatoslavy a také obci Jámy. Myslivecký ples v místní Sokolovně pro změnu v Žirovnici a myslivci budou tancovat také v Brtnici v SKC Brtnice. Sportovci se k tanci sejdou ve víceúčelové hale Stařeč a ve stejný sobotní večer také v sále zámku v Polné. Do tajuplné říše Willyho Wonky a pohádkového příběhu Karlík a továrna na sladkosti pak můžete nahlédnout, pokud navštívíte 14. Charitativní ples Soukromé vyšší odborné školy sociální Jihlava v Hotelu Gustav Mahler v Jihlavě.

Neděle 22. ledna

Karneval v Chotěboři

Soutěže, tanec, výtvarná dílnička, občerstvení a překvapení. To vše na Karnevalu v KD Junior Chotěboř. Začátek je v 15.00. Děti do 75 centimetrů mají vstup zdarma. 

Karneval připravují na neděli i ve Žďáře nad Sázavou
Nenechte si ujít Dětský karneval v Domu kultury ve Žďáře nad Sázavou. Heslo odpoledne: Pískomil se vrací. Začátek v 15.00. Vstupné 80 Kč.

Loutková pohádka pro děti v Havlíčkově Brodě: Král Lávra

Premiérové loutkové představení pro děti chystá Divadlo Kráťa v divadelním sále AZ centra volného času na Rubešově náměstí v Havlíčkově Brodě. Krále Lávru budou pro děti i dospělé hrát od 15.00.

Havlíčkobrodská dvanáctka

Tradiční taneční odpoledne tentokrát s křestem nového CD. Začátek v 15.00 v Kulturním domě Ostrov v Havlíčkově Brodě. 

Párkové závody v Řečici

Vyznavači bílé stopy se sejdou ve sportovním areálu v Řečici. V 13.00 společně a za podpory pořadatelů z Lyžařského oddílu v Řečici odstartují závody.

Párkové závody v Kuklíku na Novoměstsku

Lyžařské párkové závody jsou určeny pro všechny věkové kategorie, pro děti i dospělé. Prezence závodníků se uskuteční ve třináct hodin u budovy místní hasičské zbrojnice. Samotný závod bude odstartován o půl hodiny později.

Za sportem do Třebíče: veřejné bruslení
Zabruslit si můžete na Zimním stadionu města Třebíče, a to od 17.00 do 18.30. V Areně je možné zapůjčit si pánské i dámské brusle.

Veřejné bruslení v Jihlavě
Horácký zimní stadion v Jihlavě
otevře brány rodičům s dětmi od 10.00 do 11.00 a veřejnosti na ploše malého zimního stadionu od 19.00 do 20.00. 

Bruslí se i v Telči

Na Zimním stadionu v Telči má veřejnost k dispozici hodinu od 16.00 do 17.00. 

Od 13.00 do 15.00 na Zimním stadionu Chotěboř v ulici Svojsíkova 333.




Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy