Třetina interního pavilonu jihlavské nemocnice je opravená

Rekonstrukce Nemocnice Jihlava trvá už rok, dvě z šesti pater interního pavilonu jsou opravená. Ve čtvrtek 16. února bude oficiálně předáno do užívání druhé nejvyšší patro největšího pavilonu. Za další dva roky bude mít budova kompletně nejen nový kabát, ale i interiéry vyhovující aktuálním standardům.

uniweb weby

Rekonstrukci interního pavilonu provádí sdružení firem PSJ a Podzimek a synové. „Těší nás, že jsme ve spolupráci s firmou Podzimek a synové v souladu s termínem a v patřičné kvalitě předali do užívání v pořadí druhé podlaží interního pavilonu. Před námi je ještě dalších šest etap zásadní proměny této důležité součástí areálu Nemocnici Jihlava. Věříme, že se i nadále budeme moci opřít o nezbytnou trpělivost, jak ze strany zdravotnického personálu, tak pacientů. Za nás mohu slíbit, že nepolevíme ve snaze co nejméně narušovat provoz pavilonu,“ uvedl Petr Vondruška, generální ředitel PSJ, a. s. 
„Cenné zkušenosti, které jsme načerpali během prvního roku generální rekonstrukce, hodláme beze zbytku využít k plynulému průběhu prací i v dalších patrech, ať už nám útroby nemocnice chystají jakákoliv překvapení,“ dodal Martin Podzimek, ředitel firmy Podzimek a synové, která je součástí dodavatelského sdružení.
Opravy probíhají za plného provozu nemocnice. Kvůli rekonstrukci se musela přestěhovat nejen oddělení, ale také ambulance. „Veškeré změny najdou pacienti na webových stránkách nemocnice, kde máme zřízenou samostatnou stránku. Přímo v nemocnici máme také člověka, který na informačním centru pomáhá a naviguje především starší pacienty. Děláme, co je v našich silách,“ dodává provozně technický náměstek Alexander Filip. Celkové náklady na opravy pavilonu jsou 372 271 571 milionů korun včetně DPH a z vlastního rozpočtu je hradí Kraj Vysočina, který je zřizovatelem nemocnice.
S opravami interního pavilonu se začalo na začátku loňského roku a postupují od vrchního patra směrem dolů. „Stěhování připomíná trochu akci kulový blesk,“ říká s nadsázkou ředitel nemocnice Lukáš Velev. „Interní pavilon byl na hranici technické amortizace a rekonstrukce byla nezbytná. Výsledkem bude větší komfort pacientů,“ dodává s tím, že první zrekonstruované patro využívají pacienti neurologického oddělení. Nově opravená patra budou obývat neurologické a chirurgické oddělení.
„Pavilon ze 70. let minulého století už sloužil téměř na hranici své životnosti, ani pamětníci si nevzpomínají, že by byl v minulosti zásadním způsobem opravován. Aktuální postupné generální opravy sice ještě několik měsíců pacienti i zaměstnanci nepřehlédnou, ale ve výsledku budou spokojeni s moderním zázemím, odpovídajícím nejen hygienickým, technickým, ale i ošetřovatelským normám,“ říká hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. 


Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy