U tří havárií zasahovali v sobotu na Vysočině policisté

Policisté na Jihlavsku Pelhřimovsku a Žďársku v sobotu 30. září asistovali u tří dopravních nehod, dva řidiči skončili v nemocnici a škoda na vozech přesáhla čtyři sta tisíc.

uniweb weby

V sobotu ráno okolo půl šesté havarovala na silnici III/639 u Kostelce na Jihlavsku dvaapadesátiletá řidička osobního auta Honda Civic. „Projížděla ve směru od Dolní Cerekve na Kostelec a zřejmě vlivem mikrospánku s vozem přejela do protisměru, poté částečně vyjela vlevo mimo silnici, kde přední částí narazila do stromu. Po nárazu do stromu se auto odrazilo vpravo mimo silnici. Řidička si způsobila těžké zranění, se kterým musela být vrtulníkem letecké záchranné služby přepravena si nemocnice v Brně. Policisté provedli u řidičky dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Ke zranění jiných osob nedošlo,“ popsala první nehodu  Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na osobním autě ve výši 100 000 korun. 

Před patnáctou hodinou odpoledne se stala na silnici I/34 na Pelhřimovsku další nehoda. „Řidička motocyklu Honda CBR 600 projížděla po silnici I/34 ve směru od Pravíkova na Pelhřimov a v levotočivé zatáčce nezvládla řízení a vyjela vpravo mimo vozovku, kde havarovala. Při nehodě si způsobila těžké zranění, se kterým musela být převezena vrtulníkem do nemocnice v Praze. Policisté provedli u ženy dechovou zkoušku s negativním výsledkem. Při nehodě vznikla hmotná škoda ve výši 32 000 korun,“ dodala tisková mluvčí.

Okolo sedmnácté hodiny havaroval na silnici II/354 na Žďársku třicetiletý řidič. „Projížděl po silnici s osobním vozem Ford Ka ve směru od Křižánek ke Svratce a při jízdě se plně nevěnoval řízení. Při průjezdu levotočivou zatáčkou přejel s vozem do protisměru, kde narazil do vozu BMW, který jel v opačném směru. Při dopravní nehodě došlo k lehkému zranění jednoho se spolujedoucích. U obou řidičů policisté provedli na místě nehody dechové zkoušky na alkohol s negativním výsledkem. Při dopravní nehodě vznikla hmotná škoda na vozech ve výši 315 000 korun,“ uzavřela Dana Čírtková.



Komentáře

Váš komentář článku...

Zadejte vaše jméno
Zadejte váš email
Zadejte komentář

Hlavní zprávy